Af Ritzau - 14/06-16 07:23

Her er fem drinks, dine sideben vil elskeHer er fem drinks, dine sideben vil elske

I sommervarmen er det dejligt at finde cocktail-shakeren frem og lave svalende drinks. Her er nogle gode tips til de kalorielette drinks.

storybild

I sommervarmen er det dejligt at finde cocktail-shakeren frem og lave svalende drinks. Her er nogle gode tips til de kalorielette drinks. (Billede: free/)

Når solen bager, og musikken spiller, så er det fristende - og skønt - at hoppe på en kølig cocktail.

Og selv hvis du drikker moderat og holder dig inden for Sundhedsstyrelsens anbefalinger, så kan en sommer fyldt med farvestrålende drinks godt sende nålen i din badeværelsesvægt på overarbejde.

Men er 'Five O'Clock Cocktails' nu engang din guilty pleasure, så fortvivl ikke: Det er faktisk muligt at nyde drinks, der både smager fremragende og har et relativt lavt kalorieindhold, siger bartender og medejer af DrinksMeister.dk, Zander Lauritzen Hansen.

- Altså vi kommer jo ikke uden om, at alkohol feder. Sådan et det jo bare. Men der er da et par tommelfingerregler, man kan følge, siger Zander Lauritzen Hansen og uddyber:

- Grundreglen er, at jo lysere alkohol, jo færre kalorier. Så man kan altså begynde med at basere sin drink på for eksempel vodka, gin eller tequila, så er man et stykke af vejen. Omvendt forholder det sig med mørk rom, som man for eksempel bruger i Strawberry Daiquiri og Dark and Stormy. Den er ret kraftig, siger Zander Lauritzen Hansen til Ritzau Fokus.

En vigtig detalje for, om en drink er supersyndig eller ej, er naturligvis, hvad alkoholen er blandet op med, pointerer Zander Lauritzen Hansen.

- Juicebaserede cocktails har færre kalorier end dem, hvor der er puré, sodavand eller måske fløde involveret. Jo mere naturligt, jo mindre fedende, siger han.

Grunden til at alkohol er en drillepind i forhold til vægten er, at man nemt glemmer, at det rent faktisk feder, fordi det ikke giver samme mæthedsfølelse, som når man spiser et måltid mad.

Det fortæller professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, Tine Trunjer Hansen, på sitet carrotstick.dk

Ifølge Tine Trunje Hansen nedsættes vores fedtforbrænding, når vi drikker alkohol, fordi vore krop først bruger kræfter på at forbrænde selve alkoholen - der af kroppen betragtes som gift - og først derefter begynder at forbrænde kulhydrater, protein og fedt.

På bundlinjen kan vi altså ende med, at fedtet når at sætter sig på sidebenene, inden vi får skilt os af med det igen.

Flere undersøgelser har påvist, at du over et år kan tabe op til 10 kg - bare ved at droppe alkohol.

Men er det lige en omgang for drastisk for dig, så kan du skære toppen af alkoholisbjerget, hvis du holder dig til nogle af de følgende drinks, som coctailekspert Zander Lauritzen Hansen anbefaler eksklusivt for Ritzau Fokus' læsere.

1. Skinny bitch: 3 centiliter vodka og danskvand. Cirka 45 kcal (til sammenligning er der ca. 88 kcal i et almindeligt glas rødvin)

2. Sea Brease: 3 centiliter vodka, 5 centiliter grapefrugtsaft, 5 centiliter tranebær juice. Cirka 180 kcal

3. Vanilla ale: 3 centiliter vanilje vodka og ginger ale. Cirka 100 kcal

4. Gin og tonic: 3 centiliter gin, 10 centiliter tonic. Cirka 90-110 kcal

5. Cosmopolitan: 4 centiliter Skyy vodka, 2 centiliter Cointreau, 1 centiliter citrussaft, 8 centiliter tranebærjuice. Ca 180 kcal.

Zander Lauritzen Hansen siger, at den generelle sundhedstrend også er slået igennem på cocktailfronten.

Det er for eksempel ikke pinligt og udtryk for overdreven puritanisme at bestille alkoholfrie drinks, når man er i byen.

- I USA er det blevet udbredt at oplyse antallet af kalorier på spiritusflaskerne. Det vil formentlig også komme i Europa om ikke så længe, spår han.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx