Af Ritzau - 26/11-16 15:07

Advokat råder udlændinge til at skynde sig at søge opholdAdvokat råder udlændinge til at skynde sig at søge ophold

Kravene til at få permanent ophold i Danmark strammes. Helt urimeligt, siger advokat. Nødvendigt, mener DF.

storybild

Finanslovsaftalen faldt på plads for lidt over en uge siden. Den indeholdt en række stramninger af udlændingepolitikken. Her ses udlændingeordfører Martin Henriksen (DF). Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Udlændinge, der ønsker at søge permanent opholdstilladelse i Danmark, kan stadig nå at gøre det under de regler, der gælder i dag.

Og hvis man lever op til kravet om at have været lovligt i Danmark i seks år, er det bare med at få sendt ansøgningen afsted.

Sådan lyder rådet fra Jytte Lindgaard, der er formand for Foreningen af Udlændingeretadvokater.

Når de nye regler træder i kraft, vil det nemlig være et krav, at man har opholdt sig lovligt i Danmark i otte år. I dag er kravet seks års lovligt ophold.

- Det er fuldstændig urimeligt. Man arbejder hen imod de betingelser. Og så lige pludselig strammer de reglerne, siger Jytte Lindgaard.

- Det sætter folk i en urimeligt svær situation. Og jeg kan heller ikke se nødvendigheden af det, tilføjer hun.

Som led i aftalen om finansloven for 2017 er regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative blevet enige om at skærpe kravene.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, medgiver, at det ikke er så længe siden, at reglerne blev ændret sidst. Men det er nødvendigt at gøre det igen, mener han.

- Der er rigtig mange af dem, der er kommet hertil med flygtningebaggrund, som på et tidspunkt står til at få permanent opholdstilladelse. Dem vil vi gerne holde på midlertidig opholdstilladelse, så vi kan sende dem hjem igen.

Stramningen vil dog ikke kun ramme flygtninge. Også udlændinge, der er i Danmark for at arbejde og studere vil blive omfattet af de nye regler.

- Det er også meningen. Det skal være sværere for alle, siger Martin Henriksen.

- Indvandringen til Danmark er samlet set for voldsom. Sidste år fik 84.000 udlændinge opholdstilladelse i Danmark - flygtninge, arbejdere og studerende. Og det er bare for mange.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår lovforslaget med de nye regler bliver fremsat eller træder i kraft.

- De gældende regler finder anvendelse i alle sager, hvor afgørelsen træffes, inden ny lovgivning træder i kraft - uanset hvornår ansøgningen er indgivet, skriver Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Personer, der søger inden fremsættelsen, vil helt sikkert få deres sag behandlet under de nuværende regler, oplyser ministeriet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx