Af Ritzau - 21/10-16 20:15; Opdateret: 21/10-16 22:02

Ung back afværger nyt AaB-nederlag i SuperligaenUng back afværger nyt AaB-nederlag i Superligaen

AaB var tæt på at tabe fjerde kamp i træk, men på et sent mål fik nordjyderne 1-1 hjemme mod FC Nordsjælland.

storybild

Aab - FC Nordsjælland , Alka Superliga, Nordjyske Arena, Aalborg, 21. oktober : Aabs Joakim Mæhle udligner til 1-1 (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016) (Billede: Henning Bagger)

AaB afværgede fredag holdets fjerde nederlag i træk, da nordjyderne spillede 1-1 mod FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

Det var den unge back Joakim Mæhle, der med en scoring et kvarter før tid sørgede for point til Lars Søndergaards mandskab.

Hjemmeholdet havde chancer til mere end det ene point, men manglede både heldet og skarpheden i afslutningerne. AaB ramte blandt andet overliggeren tre gange i løbet af opgøret.

Med det ene point kommer nordjyderne op på 19 point efter 14 spillerunder, hvilket rækker til en aktuel syvendeplads. En sejr havde bragt holdet op i top-seks.

FC Nordsjælland ligger fortsat på en niendeplads med 14 point.

AaB havde inden opgøret mod FC Nordsjælland tabt fem af de seneste seks kampe i Superligaen. Senest blev det til et 0-2-nederlag ude mod rivalerne fra FC Midtjylland.

Den seneste periode har skubbet nordjyderne ud af slutspilsplaceringerne efter en ellers god sæsonstart.

Det startede spillemæssigt fint fredag aften for AaB, der åbnede kampen med et stort tryk ned mod gæsternes mål. Østrigske Marco Meilinger havde et godt forsøg.

Den første store mulighed opstod i midten af første halvleg, da AaB fik en gigantisk dobbeltchance og ramte overliggeren i to omgange. Først skød Casper Sloth på stangen, og på returbolden headede Patrick Kristensen ligeledes på træværket.

AaB fortsatte den resterende del af halvlegen med at skubbe gæsterne i bund, men uskarphed foran målet var igen overskriften på AaB-offensivens præstation.

Uskarpheden skulle vise sig at blive dyr for hjemmeholdet, for stik imod spil og chancer bragte FCN-bomberen Marcus Ingvartsen i starten af anden halvleg gæsterne foran.

Den brandvarme U21-landsholdsangriber fuldendte et FCN-kontraangreb, da han med et fornemt og hårdt hovedstød udplacerede Nicolai Larsen i AaB-målet.

Udeholdets scoring ændrede ikke kampens forløb. AaB var stadig dominerende, men igen uden at udnytte de mange muligheder.

AaB fik dog fortjent et point ud af fredagens bestræbelser, da backen Joakim Mæhle viste den nødvendige skarphed, som AaB-angriberne havde manglet gennem hele kampen.

I slutningen af opgøret kastede AaB alt frem for de tre point, men ud over et langskud, der gik på træværket, blev der ikke skabt de oplagte muligheder. Derfor endte det hele 1-1.

AaB skal i næste spillerunde en tur til Brøndby, mens FC Nordsjælland skal en tur til Randers.

LÆS OGSÅ: Hjulmand hylder FCN-bomber: Han har ild i øjnene

LÆS OGSÅ: AaB-træner vil rette op på fattig pointhøst

LÆS OGSÅ: AaB-anfører sætter superligarekord mod FCN

LÆS OGSÅ: FCM-træner er tilfreds med topplacering efter 2-0-sejr

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx