Af Ritzau - 28/12-16 10:53

Læge tror åbenhed om transkøn giver flere henvendelserLæge tror åbenhed om transkøn giver flere henvendelser

Det skyldes formentligt et øget fokus på transkønnethed, at flere børn og unge ønsker kønsskifte.

Fagfolk i mange lande oplever, at et stigende antal børn og unge føler, at de er født i den forkerte krop.

Det overrasker ikke speciallæge i gynækologi Michael Lützhøft Hansen, som peger på, at stigningen skyldes et øget fokus på transkønnethed i samfundet.

- Jeg tror, at det generelle antal af transkønnede personer i Danmark er nogenlunde konstant. Men opmærksomheden kan betyde, at flere henvender sig til Sexologisk Klinik, siger Michael Lützhøft Hansen.

Han leder den private klinik Copenhagen Cardiovascular Clinic. Her laver man blandt andet hormonbehandlinger. Dog ikke transkønnede, da det udelukkende er Sexologisk Klinik, der må foretage behandlingen af den patientgruppe.

Kønsklinikker i både Danmark, Sverige, Finland, Storbritannien, Holland, Australien og USA oplever ifølge Jyllands-Posten, at de må tage i mod stadig flere unge, som ønsker at skifte køn.

I Danmark har man kun haft et formaliseret tilbud til disse børn og unge siden januar i år. Sexologisk Klinik forventer, at det årlige antal unge vil ligge på mellem 120 og 130.

Forventningen var 50, og det står nu klart, at behovet er større end forventet, oplyser Sexologisk Klinik til Jyllands-Posten. Klinikken har dog ikke har ønsket at udtale sig yderligere.

- Om der reelt er en stigning i Danmark, ved vi jo først om nogle år, når vi kan udelukke, at der er tale om en øjebliksstigning, siger Michael Lützhøft Hansen.

Studier peger på, at mellem 70-75 procent af de børn, som føler sig født i en forkert krop, ikke længere føler det, når de kommer i puberteten.

Så selv om behandlingen virker bedst, jo yngre børn er, kan det være vanskeligt.

-Det er et godt tidspunkt at starte behandlingen rent fysiologisk. Men det er jo svært, fordi der kan være mange usikkerheder i teenageårene, hvor det kan være vanskelig at finde ud af, om behandling er det rigtige, siger Michael Lützhøft Hansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx