Af Ritzau - 15/08-16 18:32; Opdateret: 15/08-16 19:03

Organisation: Sydsudanske styrker har voldtaget civileOrganisation: Sydsudanske styrker har voldtaget civile

73 blev dræbt, da etnisk motiverede angreb mellem det Sydsudanske militær og oprørere brød ud i juli.

Soldater fra Sydsudans militær dræbte og voldtog civile i etnisk motiverede angreb efter kampe med oprørere. Det siger menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch.

FN siger, at 73 er blevet dræbt, mens andre melder om flere hundrede dræbte. Det skriver dpa. Titusinder flygtede til nabolandene.

Kampene i hovedstaden Juba brød ud i juli mellem militæret, som er loyale over for præsident Salva Kiir, og tropper, som støtter den tidligere oprørsleder Riek Machar.

Kampene truer den fredsaftale, som blev indgået i august for at afslutte borgerkrigen i landet.

Kiir tilhører dinkaerne, den etniske flertalsgruppe, mens Machar er fra Nuer-folket. Ifølge rapporten fra Human Rights Watch var mange angreb målrettet de civile, som ikke tilhører Dinka-folket.

Flere nyhedsbureauer omtaler særligt to angreb, som foregik 11. juli. Her ledte soldater efter medlemmer af Nuer-folket. De skulle angiveligt have skudt mod en hoteldør, som de mente, at medlemmer af Nuer-folket gemte sig bag. En person blev angiveligt dræbt.

Senere samme dag angreb militæret hotelkomplekset Terrain i hovedstaden.

Angrebet varede i timevis, mens FN's fredsbevarende styrker befandt sig kun halvanden kilometer derfra, skriver det amerikanske nyhedsbureau AP, som har talt med nogle af de overlevende, ifølge NTB.

Tre af dem blev voldtaget, mens fem fortæller at de blev slået, og en blev skudt. De fleste ønsker at være anonyme for deres egen sikkerheds skyld og for at beskytte de organisationer, de arbejder for.

Blandt de personer, som blev voldtaget, var både udenlandske og sydsudanske hjælpearbejdere.

Fredag vedtog FN's Sikkerhedsråd en resolution, som åbner for, at FN-styrken i Sydsudan kan udvides med 4000 soldater. I dag består styrken af 12.000 soldater.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx