Af Ritzau - 20/12-16 18:32

Myndighederne skærper sikkerhed på alle tyske julemarkederMyndighederne skærper sikkerhed på alle tyske julemarkeder

Angrebet i Berlin har også ført til skærpet sikkerhed på julemarkeder i Italien og Frankrig.

Alle julemarkeder i Berlin var tirsdag lukkede, da byen sørgede over ofrene for den lastbilsfører, som tilsyneladende med fuldt overlæg dræbte og lemlæstede et stort antal mennesker mandag aften ved at køre ind i en folkemængde.

Over 400 deltog i en mindegudstjeneste i byens katolske domkirke tirsdag eftermiddag. En anden gudstjeneste vil finde sted tirsdag aften i den protestantiske Kaiser Wilhelm Mindekirke midt på Breitscheidplatz, hvor julemarkedet blev angrebet.

Det tyske indenrigsministerium oplyser, at andre julemarkeder og arrangementer med mange deltagere ikke vil blive aflyst efter det, der skete i Berlin mandag aften.

Men der vil skridt for skridt blive skabt bedre sikkerhed hvert sted.

- Uanset hvad vi erfarer om gerningsmændenes baggrund og motiver, så må vi ikke tillade, at de tager vores frihed fra os, siger den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, i en erklæring.

Michael Krzyzniewski, som er sikkerhedsekspert ved store offentlige begivenheder, siger, at sikkerheden allerede er blevet skærpet ved mange julemarkeder, men at nogle foranstaltninger er foreløbige og kan blive ændret.

Han siger, at opstillinger af beskyttende betonklodser omkring julemarkeder er en mulighed, som bliver diskuteret. Dette er blandt andet sket omkring Striezelmarkt i Dresden, der er et af Tysklands ældste julemarkeder.

Der blev flaget på halv mange steder i forbundsrepublikken tirsdag, og sammenslutningen for markedsarrangementer anbefalede, at alle holdt et minuts stilhed klokken 18.00. Al musik blev frabedt tirsdag.

Angrebet i Berlin har også ført til skærpet sikkerhed på julemarkeder i Italien og Frankrig.

- Der er politi alle vegne. Der er betonblokke alle vegne, siger Ludovic Ferla, som har en bod på et julemarked ved Champs-Élysées i den franske hovedstad, Paris.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx