20/03-16 04:05

F1-bosser: Nye kval-regler bliver droppet før BahrainF1-bosser: Nye kval-regler bliver droppet før Bahrain

Alle hold i Formel 1 er blevet enige om at skrotte den nye kvalifikationsmodel efter et enkelt løb.

Kritikken er haglet ned over det nye kvalifikations-system, der trådte i kraft i Formel 1 lørdag.

Både kørere og team-bosser har klaget over den nye model, som endte i et antiklimaks i weekenden, da ingen racerbiler var på banen, da der var fem minutter tilbage af kvalifikationen.

Som konsekvens bliver den nye model skrottet til fordel for det gamle, lyder det fra flere kilder. Og ændringen bliver en realitet allerede ved det næste grandprix i Bahrain.

- Der har været et møde, hvor det enstemmigt blev vedtaget at gå tilbage til det gamle format begyndende i Bahrain, siger Mercedes-boss Toto Wolff til journalister efter hastemødet.

- Det skal ratificeres af F1-Kommissionen, men jeg vil gerne se den, der rækker hånden op med støtte til gårsdagens system. Det (godkendelsen, red.) sker i løbet af de kommende dage, siger Toto Wolff.

Søndag formiddag mødtes Formel 1-holdenes repræsentanter i Melbournes Albert Park. Hastemødet var indkaldt i kølvandet på kvalifikations-fadæsen lørdag.

Det skal yderligere godkendes af Formel 1's såkaldte strategigruppe, men også det er angiveligt en formalitet.

Allerede lørdag sagde Bernie Ecclestone, administrerende direktør for organisationen bag Formel 1, at formatet for kvalifikationen kunne ændres forud for Bahrain-grandprixet, hvis alle hold er enige.

Meningen med det nye elimineringsformat var at øge spændingen, men i stedet medførte det, at racerne blev næsten lige så lang tid i garagen som på banen, og at det skakternede flag blev vist, da alle biler allerede var i pitten.

Både Kevin Magnussen og flere andre kørere har allerede været ude at kritisere den nye model. Den danske racerkører foretrækker ligesom team-bosserne at vende tilbage til den gamle kvalifikation.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand anholdt for vanvidskørsel...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx