Af Ritzau - 17/08-16 14:41; Opdateret: 17/08-16 16:35

Mistænkte i tunge hashsager tilstår pludselig på stribeMistænkte i tunge hashsager tilstår pludselig på stribe

Udsigten til lavere fængselsstraffe og tidligere domme i hashsager kan være årsag til massetilståelser.

Efter 13 retsmøder i en sag om hashhandel på Christiania har 8 af 14 tiltalte valgt at tilstå.

Også i en anden sag om hashhandel, som skulle være begyndt i Københavns Byret onsdag, har 12 af de 16 tiltalte valgt at tilstå på forhånd, hvorfor sagen mod de resterende er udsat.

Den første sag handler om handel i det område af Christiania, der kaldes Gaza-striben. Derfor har sagen fået samme navn. Den anden sag handler om hashhandel i det område i Staden, som kaldes Fronten.

Begge sager udsprang af Operation Swipe, som politiet gennemførte 17. september sidste år. Her blev 31 personer anholdt.

Ifølge anklager i Gaza-stribe-sagen er de otte, der tilstod, onsdag blevet dømt. De har fået lidt kortere fængselsstraffe, end anklageren først havde krævet.

- De har fået tre måneders rabat. For vi sparer cirka 27 retsdage, ved at de tilstår, lyder det fra anklager Kia Reumert.

De otte personer er onsdag blevet idømt straffe på mellem 11 måneder og 2 år og 9 måneder.

Ifølge Kristian Mølgaard, forsvarsadvokat for en af de nu dømte, valgte hans klient at tilstå af to grunde.

For det første har han kigget på tidligere afgørelser i lignende sager. Blandt andet stadfæstede Højesteret i maj en dom over ti personer i en historisk stor sag om organiseret salg af hash på Christiania.

For det andet henvendte anklagemyndigheden sig og sagde, at de tiltalte ville få rabat i strafudmålingen, hvis de tilstod.

Tre af de otte fik på trods af rabatten fængselsstraffe på over to år. Det gælder Morten Duus Kristensen, som fik to år og seks måneders fængsel, Søren Milo Avngaard, som fik to år og ni måneders fængsel og Kenneth Michael Rosenbäck, som fik to år og seks måneder.

I den anden sag, som kaldes Fronten, er to af tilståelsessagerne blevet afgjort onsdag. Her fik de begge fem måneders rabat på strafudmålingen for at tilstå.

Den ene blev idømt et år og en måneds fængsel, mens Kasper Scott Pedersen fik to år og en måneds fængsel.

De øvrige 10 tilståelsessager i Fronten-sagen er blevet afgjort på et tidligere tidspunkt. Her fik tre af dem straffe på over to år.

Dan Dige Bach fik tre år og fire måneder, Teddy Kristensen fik to år og fire måneder, og Carsten Diemer blev idømt tre år og ni måneders fængsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx