Af Ritzau - 13/08-16 12:47; Opdateret: 13/08-16 14:16

R-leder: Grænsemelding fra LA er desperadopolitikR-leder: Grænsemelding fra LA er desperadopolitik

Der er gået "desperadopolitik" i blå blok, mener Morten Østergaard. LA svarer igen: Radikale er uansvarlige.

storybild

Det er uklædeligt, at Liberal Alliance er klar til at ofre den frie bevægelighed for at få Dansk Folkeparti til at æde kravet om topskattelettelser. Sådan lyder den krasse kritik fra De Radikales politiske leder Morten Østergaard. (Billede: Free/Folketinget.dk)

Det er udtryk for "desperadopolitik" blandt de borgerlige partier, når Liberal Alliance erklærer sig åben over for at gøre kontrollen ved grænsen langvarig.

Det mener De Radikales politiske leder Morten Østergaard.

- Det er ved at udvikle sig til en gang desperadopolitik i regeringsblokken.

- Der var lagt op til, at vi skulle prøve at samles om nogle ambitioner i forhold til Danmarks fremtid - hvad skal vi leve af, og hvor skal de nye job komme fra.

- I stedet bliver det til en omgang bytte-bytte købmand, hvor den enes og den andens mærkesag prøver at snige sig igennem, siger Morten Østergaard.

Meldingen kommer, efter at Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, har erklæret sig åben over for langvarig grænsekontrol.

Det er ifølge Morten Østergaard et "knæfald" for Dansk Folkeparti.

- Liberal Alliance har malet sig helt op i et hjørne med ultimativt krav om topskattelettelser. For at fremme den sag, så sælger de ud på alle andre fronter.

- Nu er det så den frie bevægelighed, som om noget er til gavn for dansk erhvervsliv. Det er en besynderlig måde at føre politik på, siger Morten Østergaard.

Han mener, at grænsekontrollen er direkte skadeligt for den vækst, som både De Radikale og Liberal Alliance er tilhængere af.

- Det nytter ikke noget, at man gerne vil diskutere ting, der kan være med til at skabe job i Danmark, for eksempel lavere indkomstskatter, hvis man så med den anden hånd vil indføre permanent eller langvarig grænsekontrol, som vi ved fra erhvervslivet er til skade for vores eksportmuligheder, siger Morten Østergaard.

Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, mener til gengæld, at den radikale leder lukker øjnene for virkeligheden.

Når EU ikke formår at beskytte de ydre grænser, så er der nødt til at komme en national løsning i en periode, mener LA:

- Liberal Alliance og De Radikale er enige om den langsigtede løsning. Det er stærk europæisk grænsekontrol. Der, hvor vandene skiller, er, hvad man skal gøre indtil da.

- Der siger vi nu, at der må være en national løsning, indtil den europæiske løsning er på plads, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han mener, at De Radikale "intet svar" har på, hvad der skal gøres, indtil EU-landene er enige:

- Vi forstår godt, at det kan være bekymrende, at grænsekontrollen kan blive langvarig.

- Men det er uansvarligt over for befolkningen, hvis man ikke laver en national løsning, indtil man kan få den europæiske løsning, siger Simon Emill Ammitzbøll.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx