Af Ritzau - 25/04-17 12:34

Ansatte på miljøcenter og vognmænd snød med affaldsvægtAnsatte på miljøcenter og vognmænd snød med affaldsvægt

Landsret sætter punktum i langvarig sag om svindel på fynsk miljøcenter. To mænd får stadfæstet deres domme.

Gang på gang fiflede ansatte på miljøcentret på Strandløkkevej i Odense og medsammensvorne vognmænd med indvejningen af affald. Tirsdag har Østre Landsret sat punktum i den langvarige sag.

Det gjorde landsretten ved at stadfæste dommene over en 62-årig ansat og en 49-årig vognmand. Vognmanden fik en straf på fængsel i halvandet år, mens centermedarbejderen er idømt fængsel i 1 år og 9 måneder.

Sagen om svindel på miljøcentret begyndte tilbage i 2011. Sagen drejede sig om fusk for millioner af kroner, og den trak ud i årevis, før den kom for retten. I januar i fjor faldt der dom ved Retten i Odense.

Hovedmanden Kim Mikael Rasmussen blev idømt tre års fængsel i sagen, mens to mænd i 70'erne fra henholdsvis vognmandsbranchen og nedrivningsbranchen fik delvist betingede domme.

Kim Mikael Rasmussen, en af de ældre mænd og de to, som tirsdag har fået dom i landsretten, valgte i første omgang alle at anke. Men Kim Mikael Rasmussen og den ældre mand fortrød og valgte at acceptere byretsdommen.

Dermed var der kun to mænd tilbage i landsretssagen, og de fik altså ikke noget ud af at få deres sag vurderet på ny.

Mere end 800 gange blev der snydt med registreringerne af affald. Formålet var at betale mindre i afgifter.

Fyens Stiftstidende har i forbindelse med sin dækning af sagen tidligere skrevet, at det i vognmandsbranchen var almindelig kendt, at man for et beløb på 700-1000 kroner kunne få ansatte på miljøcentret til at snyde.

I sagen har der dog ikke været rejst tiltale efter straffelovens bestikkelsesbestemmelser, men udelukkende for bestemmelsen om databedrageri.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx