Af Ritzau - 21/11-16 10:53; Opdateret: 21/11-16 11:06

Fugleinfluenza fundet i andebesætning i NordsjællandFugleinfluenza fundet i andebesætning i Nordsjælland

Der er konstateret fugleinfluenza i en andebesætning i Nordsjælland. Eksporten er truet.

Fødevarestyrelsen meddeler, at man har fundet det første tilfælde af fugleinfluenza H5N8 i en dansk fjerkræbesætning.

Mandag morgen har man modtaget prøvesvar fra en andebesætning i Skibstrup i nærheden af Ålsgårde i Nordsjælland, hvor en tredjedel af de cirka 30 ænder er døde.

Prøverne viser, at ænderne var smittet med den samme type fugleinfluenza, der er fundet blandt vilde fugle flere steder i landet. Nu er den altså også konstateret hos tamme fugle.

- At der nu er konstateret fugleinfluenza i en dansk hobbybesætning, kan få store konsekvenser for den danske eksport af fjerkrækød, siger Stig Mellergaard, der er souschef i Fødevarestyrelsen.

Han henviser til, at flere lande uden for EU automatisk lukker af for import af dansk fjerkræ, når der konstateres fugleinfluenza i en tam besætning.

Mistanken om fugleinfluenza opstod lørdag. Efter at der er konstateret fugleinfluenza i besætningen, der også rummer høns, kalkuner og gæs, går Beredskabsstyrelsen og Fødevarestyrelsen i gang med at destruere alle fuglene.

Samtidig bliver der nu krav om, at alle fugle i fangenskab inden for en radius af tre kilometer fra den smittede besætning skal holdes inden døre.

På samme måde er det ikke tilladt at transportere hverken fjerkræ eller tamme fugle ind eller ud af et område med en radius af 10 kilometer fra stedet, hvor smitten blev konstateret.

- Uanset, hvor man er i landet, handler det om at være meget omhyggelig med hygiejne og desinfektion, så man ikke slæber smitten med ind i hønsegårde og besætninger, siger Stig Mellergaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx