Af Ritzau - 24/08-16 02:36

Ny Tesla-bil går fra 0-100 på 2,7 sekunderNy Tesla-bil går fra 0-100 på 2,7 sekunder

Den amerikanske producent af elbiler har fået endnu mere fart i topmodel med nyt batteri under kølerhjelmen.

Fra København til Aarhus via Fyn - og så tilbage igen.

Så langt praler Tesla, den amerikanske producent af elbiler, med, at en ny version af en af selskabets populære modeller kan køre på en enkelt opladning.

613 kilometer bliver bilens rækkevidde, hvilket ifølge Tesla er den længste distance for en elbil i masseproduktion nogensinde. Der er tale om en ny version af den luksuriøse Model S.

Den nye version hedder Model S P100D, og med den såkaldte ludicrous mode vil den kunne accelerere fra 0-100 kilometer i timen på 2,7 sekunder.

Det giver elbilen den hurtigste acceleration af alle masseproducerede biler ifølge Tesla. Den information skal dog tages med et gran salt, da både LaFerrari og Porsche 918 - begge benzinbiler - kommer hurtigere op i fart.

Det anerkender Tesla ifølge Reuters. Men, siger selskabet, disse biler koster omkring en million dollar, har kun to sæder og bliver ikke produceret fra ny længere.

Den nye Tesla-bil har et batteri på 100 kilowatt-timer. Også selskabets Model X vil kunne fås med det større batteri.

Teslas topchef, Elon Musk, har som ambition at ændre bilmarkedet totalt med selskabets moderne elbiler. Firmaet arbejder også med alternative energikilder på andre fronter.

På grund af store omkostninger kniber det dog for Tesla at lave overskud. Selskabets seneste regnskab viste således, at man for 13. kvartal i træk har kørt med røde tal på bundlinjen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Uha! Kæmpe afbrænder i Lyngby
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx