Af Ritzau - 19/12-16 05:02

Få køkkenmaskinen til den halve prisFå køkkenmaskinen til den halve pris

Skal der en køkkenmaskine under juletræet i år, er det værd at være vågen, når den skal købes. Der er nemlig stor prisforskel.

Står der lækre køkkenmaskiner på årets ønskesedler, så brug hellere et øjeblik på at tjekke priserne, før købet gennemføres hos forhandleren.

Der er nemlig tusindvis af kroner at spare på den samme maskine, viser et pristjek foretaget på pricerunner.dk 13. december.

Zoomer man ind på fire køkkenmaskiner fra henholdsvis Kenwood, OBH Nordica, KitchenAid og Ankarsrum og sammenligner den billigste og dyreste forhandler af samme produkt, er der en besparelse at hente på mellem 1803 og 2200 kroner.

Den største besparelse følger med OBH Nordica Hercules. På whiteaway.com koster maskinen 3499 kroner, mens den hos wupti.com fås til 1299 kroner.

Besparelsen er altså på 2200 kroner, når den billigste forhandler vælges.

Martin Salamon, som er cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, mener, at forklaringen på de svingende priser ganske enkelt er, at dovenskaben eller loyaliteten til butikken vinder.

- Så undersøg på nettet, hvad produktet koster andre steder. Det kan betale sig at forhandle om prisen. Vi ved, at i hvert fald to ud af tre får noget ud af det. Det kan være et nedslag i prisen eller ekstra forbrugsdele, for eksempel filtre eller kapsler, som skal skiftes, eller en bedre garanti, siger Martin Salamon.

På mange ønskesedler står den populære retromaskine KitchenAid, og her kan det også betale sig at være vågen.

Der er 1884 kroner at spare ved at købe den hos Happii.dk til 3065 kroner frem for hos føtex.dk, hvor prisen er 4949 kroner.

Hvis ønsket er at købe maskinen hos den lokale forhandler, som ikke nødvendigvis er den billigste, kan forbrugeren med fordel finde krejlerhatten frem.

Det kræver bare, at man har sat sig ind i, hvor billigt konkurrenterne kan tilbyde køkkenmaskinen.

- De fleste steder vil gerne have handlen og have dig som tilfreds kunde, som kommer igen en anden gang. Der er mere pres på, hvis man viser, at man ved, at man kan få det billigere et andet sted og er villig til at gå derhen, siger Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk.

Fakta: Spar 63 procent på køkkenmaskinen:

- Kenwood KMM770 koster 4000 kroner hos imerco.dk, mens den fås til 2197 kroner hos power.dk. Spar 45 procent.

- OBH Nordica Hercules koster 3499 kroner hos whiteaway.com, mens den fås til 1299 hos wupti.com. Spar 63 procent.

- KitchenAid Artisan 150/156 koster 4949 kroner hos inspiration.dk, mens den koster 3065 kroner hos happii.dk. Spar 38 procent.

- Ankarsrum Assistent AKM 6220 koster 5259 kroner på føtex.dk, mens den koster 3199 kroner på skiftselv.dk. Spar 39 procent.

Kilde: Pricerunner.dk (pristjek foretaget 13. december 2016).

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx