Af Ritzau - 27/09-16 21:49

USA vil modgå atomtrussel fra Nordkorea med raketterUSA vil modgå atomtrussel fra Nordkorea med raketter

USA forhandlere med en række lande om at udelukke Nordkorea fra det internationale banksystem.

USA planlægger så hurtigt som muligt at opstille et system af luftværnsraketter i Sydkorea, der kendes under betegnelsen Thaad.

Det sker som en reaktion på den fart, som Nordkorea har med dets atomvåbenprogram, siger den amerikanske viceudenrigsminister for Østasien, Daniel Russel.

Han fortæller under en høring i Kongressen, at USA forhandler med internationale partnere, herunder europæerne, om at nægte Nordkorea adgang til det internationale banksystem.

Det skal være svaret på, at Nordkorea tidligere på måneden gennemførte endnu en atomprøvesprængning.

Flere fremtrædende amerikanske forsvarsanalytikere siger, at de fortsatte nordkoreanske atomprøvesprængninger stiller USA, Kina og den øvrige verden over for nogle valg, der kan blive meget ubehagelige.

Diplomatiet har hidtil været helt uden resultater, og det øger sandsynligheden for et militært angreb på Nordkorea for at stoppe regimet.

De peger på, at hvis udviklingen fortsætter, så vil Nordkorea kunne truet ikke bare Sydkorea, men også Japan og i sidste ende USA med et atomangreb.

Kina kunne som Nordkoreas nærmeste allierede tage affære over for Nordkorea, men de frygter, at det i sidste ende kan føre til et forenet Korea, hvor kineserne kan stå over for amerikanske soldater på deres kinesisk-koreanske grænse, påpeger disse eksperter. Det er det sidste, Kina ønsker.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Superliga-klub med vigtig besked før...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx