Af Ritzau - 14/09-16 12:15; Opdateret: 14/09-16 12:41

Landsret blåstempler tilståelser i Se og Hør-sagLandsret blåstempler tilståelser i Se og Hør-sag

Advokats forsøg på at få landsret til at omstøde tilståelser i Se og Hør-sagen er gået i vasken.

Østre Landsret har afvist et krav fra forsvarsadvokat Kåre Pihlmann om, at tre tilståelsessager i sagskomplekset om ugebladet Se og Hør skal gå om. Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Tidligere nyhedschef Lise Bondesen, tidligere redaktionschef Kim Bretov og udgiveren Aller tilstod 25. august, at de havde overtrådt straffeloven i den såkaldte Se og Hør-sag.

Sagen drejer sig om, at ugebladet i en årrække har modtaget oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort. Oplysninger, som er blevet brugt til at skrive historier om kendisserne.

Michael Juul Eriksen er i sagen forsvarer for den såkaldte tys-tys-kilde, som i sin tid gennem sit arbejde ved kreditkortoperatøren Nets havde adgang til de pikante oplysninger.

- Det var ikke i orden, at man gennemførte de tilståelsessager, sagde Michael Juul Eriksen i forbindelse med indgivelsen af kæremålet, fordi han mente, at de dømte tilstod noget, som ikke var ulovligt.

Redaktionschefen og nyhedschefen fik hver en dom på 120 timers samfundstjeneste som del af en betinget fængselsstraf. Udgiveren Aller fik en bøde på ti millioner kroner.

Advokaten ville have landsretten til at underkende gennemførelsen af tilståelsessagerne, men det har Østre Landsret altså afvist.

Advokat Kåre Pihlmann, der på vegne af sagens forsvarsadvokater har lavet det såkaldte kæreskrift, fortæller, at han nu vil overveje at gå videre med sagen.

- Landsretten har ikke givet os medhold, fordi den vurderer, at vores klienter ikke har nogen retlig interesse i spørgsmålet, fortæller Kåre Pihlmann.

Landsretten mener med andre ord, at de øvrige tiltaltes skæbne ikke afhænger af, at der er sket tre tilståelser i sagen.

Det bliver i givet fald Højesteret, som skal tage endelig stilling til spørgsmålet. Dog skal sagen i første omgang forbi Procesbevillingsnævnet, som skal vurdere, om sagen er principiel nok til at blive behandlet af Højesteret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx