Af Ritzau - 17/10-16 07:26; Opdateret: 17/10-16 11:07

25 omkomne bjærget efter færgeforlis i Myanmar25 omkomne bjærget efter færgeforlis i Myanmar

Myndighederne frygter, at dødstallet kan nå 100. Færgen transporterede primært studerende og lærere.

Redningsfolk har bjærget 25 omkomne fra en færge, som forliste i den centrale del af Myanmar, oplyser myndighederne.

I alt frygtes op mod 100 at have mistet livet, efter at færgen fyldt med lærere, elever og arbejdere kæntrede lørdag morgen på floden Chindwin undervejs fra byen Homalin til byen Monywa.

154 mennesker er blevet reddet.

- Der var hovedsageligt universitetsstuderende og lærere om bord på færgen den dag, siger redningsleder Sa Willy Frient.

Han skønner samtidig, at der i alt var omkring 240-250 mennesker om bord på færgen, da den kæntrede. Det er omkring 100 flere, end den er beregnet til at transportere.

Fire medlemmer af færgens besætning er anholdt, og en femte er eftersøgt.

En af de overlevende, den 27-årige skolelærer Hnin Lei Yee, der rejste sammen med min mand og en etårig datter, mistede sin baby ved færgekatastrofen. Hun ved stadig ikke, hvad der er sket med hendes mand.

- Det skete så hurtigt. Vinduet stod åbent, og jeg fik chancen for at komme ud af båden. Jeg kan ikke svømme, så jeg klyngede mig til en plastikflåde, indtil redningsbåden kom, siger hun.

- Om morgenen hørte jeg, at mit døde barn var på hospitalet, og jeg tog derind. Jeg så min døde datter, siger hun grædende.

Færge-og bådulykker er almindelige i Myanmar, hvor mange mennesker lever langs landets lange kystlinje og ved bredderne til flodsystemerne, og hvor alle er stærkt afhængige af ofte overfyldte og gamle færger.

Mindst 21 mennesker, hvoraf ni var børn, omkom i april, da en båd kæntrede i den vestlige delstat Rakhine.

I marts sidste år omkom 33 mennesker ud for landets vestkyst, da en overfyldt færge forliset i hårdt vejr.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx