Af Ritzau - 12/12-16 16:28

Syrisk oppositionsleder ser ingen fremtid med AssadSyrisk oppositionsleder ser ingen fremtid med Assad

Udviklingen i Aleppo får ikke oppositionen i Syrien til at give indrømmelser til regimet.

Uanset hvad der sker i Aleppo, så skal fremtidens Syrien bygges op med en anden præsident end den nuværende, Bashar al-Assad.

Det understreger Riad Hijab, der er koordinator for oppositionen i det krigshærgede land. Ifølge ham ændrer regeringsstyrkers fremgang i Aleppo ikke ved, at Assad bør blive afsat.

- Hvis Assad og hans allierede tror, at den militære fremgang i visse områder af Aleppo vil betyde, at vi vil gøre indrømmelser, så siger jeg, at det ikke vil ske. Vi vil ikke gøre nogen indrømmelser, siger Hijab ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hijab siger, at oppositionen ønsker en "ægte" politisk proces baseret på beslutninger truffet i FN's Sikkerhedsråd. Kun på denne måde vil man kunne gå fra et "diktatur til et demokrati", lyder det efter et møde med Frankrigs præsident, François Hollande.

Mandag har overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder sagt, at slaget om Aleppo er så godt som overstået. Regeringsstyrker har efterhånden erobret hele den tidligere oprørskontrollerede østlige del af byen.

Over 10.000 civile er flygtet fra det østlige Aleppo på 24 timer ifølge observatoriet.

Dermed er i alt omkring 130.000 civile flygtet fra den østlige del af byen siden midten af november, hvor en storstilet offensiv gik i gang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Skud affyret i boligområde
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx