Af Ritzau - 30/08-16 15:26; Opdateret: 30/08-16 16:06

Støjberg nærmer sig stop for kvoteflygtningeStøjberg nærmer sig stop for kvoteflygtninge

Et stort pres fra asylansøgere betyder, at Inger Støjberg ikke vil tage flere kvoteflygtninge i år.

Danmark kommer ikke til at tage flere kvoteflygtninge i år. Presset fra asylansøgere er for stort, påpeger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Kvoten løber over tre år, hvor vi skal tage 1500 flygtninge over tre år. Det der står tilbage på kontoen, er 491, og de 491 skubber vi til senere år, siger hun tirsdag på et pressemøde.

Regeringen indførte i januar grænsekontrol. Siden er knap 4800 asylansøgere selv kommet til landet. Til sammenligning ankom 21.000 asylansøgere til landet sidste år.

Selv om der er kommet færre asylansøgere til landet i år, er presset for stort ifølge ministeren. Hun kan endnu ikke sige, hvornår Danmark vil tage sin andel af kvoteflygtningene.

- Vi skal til at diskutere med de øvrige partier, men vores forudsætning er, at der skal være balance i tingene. Når der er et meget stort pres af asylansøgere, der selv er kommet til Danmark, kan vi ikke samtidig også tage mange kvoteflygtninge.

- Når jeg ser antallet af asylansøgere, vi allerede har taget, og som også er en stor omkostning, og som ikke tager det danske værdisæt til sig, kan jeg ikke se, at vi oven i også skal tage 500 kvoteflygtninge, siger Inger Støjberg.

Integrationsministeren fremlagde på pressemødet desuden en lang række andre stramninger. Blandt andet vil regeringen indføre en såkaldt nødbremse, så asylansøgere kan afvises ved grænsen.

Derudover skal tiggeri straffes hårdere, og reglerne for permanent ophold i Danmark skal strammes ifølge regeringens udspil.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx