Af Ritzau - 28/12-16 23:45

Offentlig debat giver stor tilgang til donorregisterOffentlig debat giver stor tilgang til donorregister

Flere end 100.000 mennesker har i 2016 meldt sig som organdonor i det danske Donorregister.

I 2016 har Donorregisteret til dato haft en nettotilgang på 106.900 mennesker, som altså har taget stilling til, at deres organer kan blive brugt til donation i tilfælde af hjernedød.

I alt er 968.558 personer registreret i Donorregisteret. Det skriver Kristeligt Dagblad torsdag.

Især var der to måneder, der bød på ekstraordinært mange registreringer, nemlig maj og oktober, hvor registret havde en tilgang på henholdsvis 13.889 og 13.527 personer.

Ifølge fagfolk er tallene udtryk for, at det nytter, når private, professionelle og politikere taler offentligt om organdonation.

- Det er fordi, der er skriverier i aviserne. Lige så snart, der er historier i medierne, tilmelder nogen sig, konstaterer kontorassistent Helle Bøje, som administrerer Donorregisteret.

Samme opfattelse har Helle Haubro Andersen, centerleder for Dansk Center for Organdonation.

- Du drømmer ikke om, hvad det rykker, når en familie står frem med deres personlige historie. Mange har allerede taget stilling til organdonation, og de får det sidste nyk til at tilmelde sig, siger hun.

Tilgangen i oktober skyldes ifølge Helle Haubro Andersen blandt andet, at daværende sundhedsminister, Sophie Løhde (V) bad Det Etiske Råd vurdere, om danskerne automatisk skal være tilmeldt Donorregisteret, men frit kan melde sig fra.

Samtidig var 7. oktober den Internationale Organdonationsdag, hvor frivillige gik på gaden med donorfoldere, hvor den enkelte kan tage stilling, om vedkommende ønsker at være organdonor eller ej.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
DMI advarer: Risiko for skybrud og...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx