Af Ritzau - 29/09-16 15:33

Abbas deltager i begravelse af Shimon PeresAbbas deltager i begravelse af Shimon Peres

Peres var en partner i skabelsen af den tapre fred med martyr Yasser Arafat, siger palæstinensernes leder.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, vil ifølge palæstinensiske embedsmænd deltage i begravelsen af den afdøde israelske statsmand Shimon Peres i Jerusalem fredag, skriver AFP.

Abbas kalder i et mindeord Shimon Peres for "en tapper partner for fred", og han kondolerer hans familie.

- Peres var en partner i skabelsen af den tapre fred med martyr Yasser Arafat og premierminister Yitzhak Rabin, og han arbejdede uophørligt for en varig fred efter Oslo-aftalen og til de sidste øjeblikke i hans liv, hedder det i en erklæring fra den palæstinensiske præsident.

Israelske ledere og sørgende grupper af mennesker var torsdag samlet uden for parlamentet i Jerusalem ved Shimon Peres' båre.

Kisten med Israels tidligere premierminister og præsident, som døde natten til onsdag, er som traditionen foreskriver blevet stillet op ved Knesset.

En større sikkerhedsoperation er iværksat i Jerusalem forud for fredagens begravelse, hvor mange af verdens ledere kommer til Israel.

Præsident Barack Obama, ekspræsident Bill Clinton samt udenrigsminister John Kerry er blandt de amerikanske deltagere i begravelsen.

Fra Danmark deltager udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Desuden vil Frankrigs præsident, François Hollande, Storbritanniens prins Charles, premierminister Justin Trudeau fra Canada, den tyske forbundspræsident, Joachim Gauck, Mexicos præsident, Enrique Pena Nieto, og den australske premierminister, Malcolm Turnbull, være blandt deltagerne.

Begravelsen finder sted på Jerusalems kirkegård på Herzlbjerget, hvor mange fremtrædende israelere ligger begravet.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx