Af Ritzau - 26/10-16 12:27

Frankrig forlænger flådeoperation under krige i MellemøstenFrankrig forlænger flådeoperation under krige i Mellemøsten

Fransk hangarskib forbliver i Mellemøsten til midten af december som følge af konflikterne i Syrien og Irak.

Frankrig vil forlænge en flådeoperation med hangarskib i forbindelse med konflikterne i Syrien og Irak til midten af december. Det oplyser præsidentpalæet i Paris.

Præsident François Hollande har besluttet at forlænge missionen, efter at Frankrigs forsvarsråd har "analyseret den militære, humanitære, politiske og sikkerhedsmæssige situation", hedder det i en erklæring.

Erklæringen henviser til den særlige situation i Irak netop nu, hvor en offensiv er sat ind mod Islamisk Stat i storbyen Mosul.

Hangarskibet blev sendt til området 30. september på en mission, der skulle vare en måned.

Missionen er hangarskibets tredje siden februar 2015.

Frankrigs eneste hangarskib, "Charles de Gaulle", opererede i den østlige del af Middelhavet sidste år efter skudmassakrerne i Paris for at intensivere angrebene på Islamisk Stat.

I november 2015 dræbte flere gerningsmænd i alt 130 mennesker i en række koordinerede angreb i Paris.

I juli i år kørte en fransk-tunesisk mand en 19 ton tung lastbil ind i en menneskemængde i Nice, der var samlet om aftenen for at se fyrværkeri på Frankrigs nationaldag, 14. juli. Her blev 85 mennesker dræbt.

Det franske hangarskib er 261,5 meter langt og er bygget på flådens værft i Brest. Det blev officielt taget i brug i 2001. Skibet har 26 kampfly om bord.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx