Af Ritzau - 30/08-16 11:13; Opdateret: 30/08-16 13:19

Landsholdsstopper ser stor fordel i Gladbach-samarbejdeLandsholdsstopper ser stor fordel i Gladbach-samarbejde

Samarbejdet mellem Andreas Christensen og Jannik Vestergaard i Gladbach kan også bære frugt på landsholdet.

storybild

Jannik Vestergaard kommer efter alt at dømme til at udgøre et tremandsforsvar med Simon Kjær og Andreas Christensen i VM-kvalifikationen. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye/scanpix)

Jannik Vestergaard har i denne sæson skiftet Werder Bremen ud med Borussia Mönchengladbach, hvor Andreas Christensen også holder til.

Det daglige samarbejde mellem forsvarsmakkerne kan blive en stor fordel på landsholdet, mener Jannik Vestergaard.

- Jeg tror kun, det er en fordel, at man kender hinanden. Vi kender også de andre på landsholdet, så det er ikke fordi, man møder ind og ikke ved, hvem man spiller ved siden af.

- Men selvfølgelig er der en fordel i, at man kender hinandens mønstre, styrker og svagheder. Og hvad man hver især plejer at gøre, når man kommer ud i en given situation, siger han.

- På den måde kan man måske være på forkant med nogle situationer uden at kommunikere.

- Det er måske en brøkdel af et sekund, du så kommer tidligere på en bold, og måske kan det gøre, at du stopper et angreb. Det, at man ved, hvad den anden vil uden at kommunikere, er den største fordel, siger Jannik Vestergaard.

Den 24-årige midterforsvarer har fået spilletid i alle Gladbachs tre første kampe, men er kun startet inde i pokalturneringen.

- Jeg er lige nu inde i en fase, hvor jeg skal lære det hele at kende og er ved at blive kørt ind. Det er et hold, der fungerer rigtig fint. Det er stort set uændret i forhold til sidste sæson.

- Jeg skal ind og finde min plads på et rigtig godt hold. Jeg har fået spilletid i alle kampe indtil videre og føler, det er gået rigtig godt, siger Jannik Vestergaard, der tror på flere startpladser for Bundesliga-klubben i den nærmeste fremtid.

Landsholdet har taget hul på en landsholdsuge med to kampe. Første opgave er testkampen mod Liechtenstein på onsdag.

Her er det vigtigt at få testet spillestilen mod et kompakt hold før mødet med Armenien i VM-kvalifikationen søndag, mener Jannik Vestergaard.

- Der venter os en svær opgave mod et hold, der kommer til at stå kompakt, forsvare med mange folk og lukrere på kontraaktioner. Det skal vi stå imod.

- Der venter os nogenlunde den samme form for fodbold, som der venter os på søndag, så på den måde er det en udmærket test. Vi går ind for at vinde den og for at stå bedst muligt rustet til søndag, hvor det gælder for alvor, siger han.

Forsvarsspilleren understreger, at holdet endnu ikke er der, hvor det gerne vil være spillemæssigt. Men det er heller ikke det vigtigste.

- Vi skal sørge for at vinde vores kvalifikationskampe. Det kan se pænt ud eller mindre pænt ud, men i sidste ende gælder det om at vinde, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx