Af Ritzau - 28/09-16 16:49; Opdateret: 28/09-16 17:16

26-årig idømt fængsel for brandstiftelse mod banderivaler26-årig idømt fængsel for brandstiftelse mod banderivaler

En mand fra Fredericia er idømt en lang straf og udvisning for at planlægge nedbrænding af bandeklubhus.

Et nævningeting i Retten i Kolding har onsdag idømt en 26-årig mand med bandetilknytning seks et halvt års fængsel for livsfarlig brandstiftelse.

Manden er blandt andet dømt for at ville brænde banderivalerne Black Armys klubhus i Odense 3. september 2014.

Ud over den hårde fængselsstraf skal manden, der er statsløs palæstinenser, udvises af Danmark for bestandig.

- Anklagemyndigheden havde krævet syv års fængsel, og retten valgte at idømme ham seks et halvt års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig, selv om han er født i Danmark og ikke tidligere er idømt betinget udvisning, siger specialanklager Anja Hedegaard.

Manden er ifølge anklageren et toneangivende medlem af en tidligere lokal bande ved navn Bosperus-gruppen, der holdt til i Fredericia.

Den 26-årige var på et tidspunkt rejst ud af Danmark til Tyrkiet. Men derfra ansporede han nogle medskyldige til at begå brandattentatet. Hans medskyldige er i november sidste år blevet dømt i sagen.

Branden skulle antændes ved hjælp af molotovcocktails, som politiet fandt i en bil, inden brandattentatet var blevet til noget.

Den 26-årige var under sit ophold i Tyrkiet efterlyst internationalt. Han vendte frivilligt tilbage til Danmark sidste efterår.

Ud over den planlagte krig mod banderivalerne i Odense er den 26-årige Mohammed Samir El-Banna blevet dømt for et forsøg på brandstiftelse mod et bryghus i Ringkøbing og for grov vold, handel med 65 kilo hash samt ulovlig tvang.

Anklageskriftet har omfattet i alt 15 forhold, hvoraf retten har dømt ham for de 13. Selv har han under sagen nægtet sig skyldig i det meste, og han har valgt at tage betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx