Af Ritzau - 27/09-16 22:41

FC København uddeler Champions League-klø til BruggeFC København uddeler Champions League-klø til Brugge

Thomas Delaney scorede et drømmemål, da FCK bankede Brugge 4-0 og skabte Champions League-eufori i Parken.

FC København har fået en drømmestart i Champions League, efter at det danske mesterhold tirsdag på hjemmebane slog Club Brugge med 4-0.

Med sejren er FCK oppe på fire point efter de to første kampe i Europas største klubturnering efter uafgjort i Porto for to uger siden.

Kampen mod Brugge blev afgjort i en hæsblæsende start på anden halvleg, hvor anfører Thomas Delaney kanonerede bolden op i det ene målhjørne til 2-0, efter at belgiernes Stefano Denswil havde lavet selvmål.

Delaney-scoringen hører til blandt de flotteste mål, der nogensinde er scoret i Telia Parken.

Lidt senere øgede Federico Santander til 3-0, da Paraguay-angriberen klinisk bankede en hjørnesparksbold op i nettaget.

I overtiden cementerede Mathias "Zanka" Jørgensen sejren, da han headede FCK på 4-0 i forbindelse med et hjørnespark.

Med til historien hører endda, at Ludwig Augustinsson tillod sig at brænde et straffespark umiddelbart efter det belgiske selvmål.

Det misbrugte straffespark kunne i teorien have kostet dyrt, da Brugge få øjeblikke senere var meget tæt på at udligne på en kontra, der blev sat gang efter en opspilsfejl af Mathias "Zanka" Jørgensen.

Med undtagelse af den store belgiske mulighed var anden halvleg en sand dansk magtdemonstration, der bør give selvtillid forud for de næste kampe. Om tre uger skal FCK på besøg hos Leicester, der har åbnet gruppespillet med to sejre.

Mens anden halvleg var et chanceorgie uden lige, så følte de to mandskaber hinanden an i de første 45 minutter.

FCK skabte mest, og især Andreas Cornelius voldte med sin nærkampsstyrke og sit gode hovedspil Brugge-spillerne problemer.

Efter godt ti minutters spil havde den 23-årige angriber et godt hovedstød, som blev reddet på målstregen af en belgisk forsvarer.

Før pausen kom belgierne også til deres chancer, og det var som regel farligt, når gæsterne angreb over venstresiden. Her havde Peter Ankersen det svært i en-mod-en-duellerne, eller når bolden blev spillet i dybden.

Efter 20 minutter kom Ankersen på den forkerte side af den tidligere FCK-spiller Claudemir, der tæt foran mål var lige ved at heade Brugge i front. Robin Olsen i FCK-målet stod dog klar.

Peter Ankersen er sandsynligvis tilgivet de defensive problemer, da det var ham, der i begyndelsen af anden halvleg satte FCK på kurs mod sejren. Højrebacken gik mod baglinjen og lagde bolden ind over, hvor Stefano Denswil ganske upresset sendte FCK i front.

FCK's kommende modstander Leicester topper gruppe G med seks point efter en 1-0-sejr på hjemmebane over Porto. FCK følger lige efter med fire point.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx