Af Ritzau - 07/12-16 11:48

Politifolk så kollega blive skudt i hovedet få meter vækPolitifolk så kollega blive skudt i hovedet få meter væk

To betjente holdt højst 20 meter fra det sted, hvor en hundefører blev skudt. Gerningsmanden var målrettet.

En relativt uerfaren politimand og hans makker holdt ikke mere end 15-20 meter fra det sted, hvor en 43-årig hundefører tirsdag blev skudt i hovedet.

Fra deres patruljevogn, som de var i færd med at fylde luft i dækkene på, så de den gruopvækkende gerning. Et angreb, som har medført, at hundeføreren onsdag fortsat svæver mellem liv og død.

Anklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi har ved et retsmøde onsdag i Retten i Glostrup læst op fra politifolkenes vidneforklaring.

De har fortalt, hvordan den 43-årige betjent stod et par meter bag sin hundevogn, da en person kom løbende. Personen løb ind på hundeføreren bagfra, og fra en meters afstand skød gerningsmanden hundeføreren. Direkte i hovedet.

Angrebet på hundeføreren skete ved en lille tilkørselsvej til Albertslund Politigård. På vejen er der en gitterlåge.

Skyderiet foregik - som det blev fremlagt i retten - på den ene side af lågen. Betjentene var på den anden, men altså ikke mere end 20 meter væk.

Den uerfarne politimand har under en afhøring fortalt, at gerningsmanden "luntede" væk fra stedet.

Andre vidner overværede også angrebet. Blandt dem var en otteårig pige. Hun sad i en bil sammen med sin far. Bilen kørte ad Birkelundsvej lige ved gerningsstedet.

Faren har til politiet fortalt, hvordan pigen pludselig spurgte: "Hvorfor står den mand med en pistol". Det var gerningsmanden hun så. Han tog ladegreb på pistolen med begge hænder.

Kort efter skød han hundeføreren og flygtede fra stedet. Her så en kvindelig cyklist ham. Hun har til politiet fortalt, at manden så udenlandsk ud.

Onsdag er en 26-årig mand blevet fængslet for at stå bag angrebet. Mistanken mod ham er ifølge dommer Anne Horstmann "særlig bestyrket" på baggrund af politiets foreløbige efterforskning og beviser.

Der er tale om en dansk mand, der bor med sin mor i et hus i Glostrup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pølsevogn og dj: Sådan festede...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Ulrik fra Gift ved første blik tog en...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx