Af Ritzau - 13/12-16 08:29

Spar 1000 kroner på julegave til børneneSpar 1000 kroner på julegave til børnene

Der er mange penge at spare på legetøj og især Lego, hvis du ikke bare køber produktet det første og bedste sted.

Børnenes ønskesedler bugner ofte med legesager lige fra Lego til løbehjul. Men med de farverige pakker følger ofte også et dyrt prismærke.

For at få mest legetøj for pengene kan det virkelig svare sig at lede legetøjsjunglen igennem for de bedste priser.

En sammenligning foretaget af Pricerunner viser, at der op til 1000 kroner at spare ved at gå efter den billigste forhandler. Og så kan de mindste jo være heldige, at det kan blive til lidt ekstra under træet.

En af grundene til at forretningers priser kan variere så meget for den samme vare er ifølge Martin Salamon, cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, at vi som forbrugere kan have en meget stor loyalitet til det sted, hvor vi plejer at købe varer.

- Der er nogle handlende, der kan slippe afsted med at tage meget mere for varerne, fordi det ikke er alle forbrugere, der undersøger markedet, før de køber. Med internethandel har vi jo mulighed for at handle i hele Danmark, hele Europa og hele verden og få tingene til en bedre pris end det første sted. Men det kræver, at forbrugerne er aktive, siger Forbrugerrådet Tænks cheføkonom, Martin Salamon.

Et af de mest populære produkter på pigernes ønskesedler er ifølge en opgørelse fra Pricerunner Lego Friends-serien. Her er det nærliggende at antage, at Lego-pakken har den samme pris det første som det sidste sted, man kigger.

Men det er slet ikke sikkert.

- Det er meget almindeligt, at vi tror, at der er en fastsat pris, som er ens over det hele. Sådan er det bare ikke nødvendigvis. Og selv på varer, der tilsyneladende har den samme pris, kan man være heldig at forhandle sig frem til noget bedre. Det kan være, de ikke må sætte prisen ned men gerne må give dig noget andet, fortæller Martin Salamon.

I prissammenligningen er der gode penge at spare på de populære Lego-produkter. Faktisk er der besparelser på mellem 28 og 43 procent på de fire produkter, Pricerunner har kigget nærmere på.

Lego Friends Amusement Park Roller Coaster er der 43 procent at spare på, hvis man køber den hos Coop.dk til 589 kroner. Hos B.J. Trading er prisen på præcis samme produkt 1025 kroner, altså en forskel på 426 kroner.

Der er 38 procent at spare på Lego City Police Station ved at købe den hos Mid Hobby frem for hos Computersalg.dk.

Er det Lego Duplo Deluxe Train Set eller Lego Technic Mercedes-Benz, der står på listen, er der henholdsvis 28 og 36 procent at spare ved at købe den billigste forhandler i forhold til sammenligningens dyreste. Det svarer til en besvarelse på henholdsvis 285 og 661 kroner.

Playmobil Politistation med fængsel kan man spare mere end 1000 kroner på ved at købe den hos Eurotoys til 618 kroner frem for hos nikostine.dk, hvor prisen er over dobbelt så høj.

Fakta: Før du køber gaverne:

- Gør dig klart, hvilket produkt du gerne vil give, og tjek så priserne på nettet.

- Du kan også forsøge at forhandle dig til en bedre pris eller lidt ekstra i posen hos en butik. Du er bedst stillet, hvis du på forhånd har sat dig ind i, hvilke priser konkurrenterne kan tilbyde produktet til.

- Er du usikker på, om det er det rigtige produkt, eller hvad det egentlig kan, bør du måske gå efter en butik med god service. Så kan du se og eventuelt afprøve produktet. Det kan også gøre processen lettere for modtageren, hvis der er et problem med produktet.

Kilde: Martin Salamon.

Priserne fra Pricerunner.dk er indhentet den 13. december 2016.

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx