Af Ritzau - 12/08-16 16:19; Opdateret: 12/08-16 17:37

Dansk dametoer overrasker og vinder OL-bronze i roningDansk dametoer overrasker og vinder OL-bronze i roning

Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen leverede en flot præstation fredag og vandt bronze i Rio.

Roerne Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen vandt fredag bronze ved OL i Rio i toer uden styrmand.

Det er Danmarks tredje medalje ved legene i Brasilien. Og begejstringen var ikke til at skjule hos de to OL-debutanter.

- Det er så vanvittigt. Det er bare så vildt, siger Lærke Berg Rasmussen.

Den danske duo sad med i front hele vejen, og det lignede et godt stykke tid sølv, da både USA og New Zealand haltede bagefter, mens kun briterne var foran.

- Jeg kunne godt se, at vi rykkede i forhold til USA. Og jeg kunne fornemme, at englænderne ikke var så langt fremme. De har jo nogen gange været så langt foran os, at der var frit vand mellem os, siger Anne Dsane Andersen.

Både efter 1000 meter og 1500 lå den danske duo nummer to, men på de sidste 500 meter blev de overhalet af New Zealand.

Glæden over bronzen er dog større end den mulige sølvmedalje, de var oppe at snuse til.

- Vi har taget det sådan, at da vi kom i finalen, så skulle vi hjem og fejre det uanset hvad. Vi skal hjem og have den største fest, mand. Vi var i top-seks.

- Og nu er vi i top-tre og har vundet en bronzemedalje. Det er en medalje ved OL, siger Anne Dsane Andersen og har svært ved at fatte det.

På de sidste 300 meter kunne Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen ikke slå Storbritannien og New Zealand, som vandt henholdsvis guld og sølv. Danskerne var 2,42 sekunder efter de britiske vindere.

Men USA blev distanceret til slut, så medaljen ikke kom i fare.

- Det er tit, at vi i løbet af sæsonen har været med fremme indtil 1000 meter, men så er vi faldet bagud, fordi vi ikke kunne holde det samme tempo.

- Så det kan godt være, at vi var med fremme på de første 1000 meter, men løbet begyndte først på den tredje 500 meter.

- Det var virkelig der, vi holdt fokus på os selv, arbejdede hårdt og prøvede at få lavet noget godt arbejde derude, siger Lærke Berg Rasmussen.

Ved internationale stævner har det ind i mellem haltet med stabiliteten, og det var næsten den største glæde, at det ikke skete ved OL.

- Det er jo også fordi, at vi nogle gange har lavet den hurtigste 500 meter og faldet bagud. Nogle gange har vi lavet et godt løb eller to gode løb, men så har det sidste været skod.

- Så det her med at føre den hjem, være med i indledende, være med i semifinalen og så være med i finalen, det er vanvittigt, siger Anne Dsane Andersen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx