Af Ritzau - 11/10-16 09:11; Opdateret: 11/10-16 09:38

PET beder byret om at ophæve forbud mod omstridt bogPET beder byret om at ophæve forbud mod omstridt bog

Med tilbagevirkende kraft ønsker PET at ophæve forbud mod bogen "Syv år for PET".

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har tirsdag officielt anmodet Københavns Byret om at ophæve fogedforbud og beslaglæggelser af bogen "Syv år for PET".

Det oplyser efterretningstjenesten tirsdag morgen i en pressemeddelelse.

Anmodningen gælder tilsyneladende samtlige forbud, som PET har fået nedlagt over de seneste dage. Herunder mod forlaget People's Press, en række boghandlere, Radio24syv samt JP/Politikens Hus A/S.

Beslutningen om en ophævelse af forbuddene skyldes ifølge PET, at dagbladet Politiken i strid med en kendelse fra Københavns Byret valgte at optrykke hele bogen 9. oktober.

Som en konsekvens heraf oplyste PET samme nat klokken 03.12 til Ritzau, at det med Politikens offentliggørelse ikke længere var praktisk muligt at opretholde et fogedforbud.

Det er den erkendelse, som PET nu officielt tager konsekvensen af ved at bede byretten om at ophæve både forbud og beslaglæggelser.

Af samme grund mener efterretningstjenesten, at ophævelsen kan ske med tilbagevirkende kraft - gældende fra 9. oktober klokken 03.12.

Bogen "Syv år for PET" handler om den tidligere PET-chef Jakob Scharf.

Oprindeligt skulle bogen være udgivet 17. oktober. Men det satte et fogedforbud foreløbigt stop for torsdag 6. oktober. Siden fulgte flere yderligere kendelser mod medier og boghandlere.

Hos Politiets Efterretningstjeneste begrundede man ønsket om et forbud med frygt for, at bogen kunne indeholde fortrolige oplysninger.

Forlaget People's Press havde nægtet PET at læse manuskriptet på forhånd, og derfor så man sig nødsaget til at gå rettens vej for at stoppe udgivelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx