Af Ritzau - 22/10-16 14:44; Opdateret: 22/10-16 15:14

Radikale: Vi var to om at miste regeringsmagtenRadikale: Vi var to om at miste regeringsmagten

Mette Frederiksen (S) mener, at Radikale var skyld i et rødt valgnederlag. Men der skal to til tango, siger R.

storybild

Sofie Carsten Nielsen (R) mener, at De Radikale har et medansvar for at den røde regering ikke kunne genvinde magten i 2015. Hun mener dog ikke, at det kan være De Radikales ansvar at tænke på Socialdemokratiets identitet. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Hvis Socialdemokratiet ikke ønskede at stå i spidsen for dagpengereformen efter 2011, så skulle de selv have sagt fra.

Sådan lyder meldingen fra Sofie Carsten Nielsen, der er gruppenæstformand i Radikale Venstre, efter partileder Mette Frederiksen (S) i en ny bog kritiserer den tidligere regeringspartner.

Mette Frederiksen mener ifølge DR ikke, at Radikale gav Socialdemokratiet den nødvendige respekt for partiets identitet, da de sad i regering sammen fra 2011 til 2015 og skulle gennemføre dagpengereformen.

Men det må være Socialdemokratiets eget ansvar at sige fra, hvis de ikke ville reformen, mener Sofie Carsten Nielsen.

- Der er altid to til en tango. Selvfølgelig har vi alle et medansvar for, at vi mistede regeringsmagten og ikke samarbejdede godt nok om alting.

- Men det med, at man skulle være kommet ud af regeringsgrundlaget på en anden måde på grund af Socialdemokraternes identitet, det må alt andet lige være Socialdemokraternes eget ansvar at tage hånd om, siger den radikale politiker.

Det var VK-regeringen, der sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti i 2010 vedtog dagpengereformen.

Men efter regeringsskiftet i 2011 blev det Socialdemokratiet, der sammen med De Radikale og SF stod for at gennemføre reformen.

Dagpengereformen var skyld i, at valget ikke kunne genvindes, mener Mette Frederiksen.

- Vi skulle stå på mål for en dagpengereform, der var udtryk for det modsatte. Derfor tabte vi. Det var den primære forklaring på, at vi tabte valget i 2015, siger Mette Frederiksen ifølge DR i bogen.

Selv om S-lederen langer ud efter den tidligere regeringsmakker, skal udtalelsen i bogen ikke forhindre de to partier i igen at finde sammen, forklarer Sofie Carsten Nielsen.

- Det er ikke nyt, at vi er forskellige partier. Vi har også tidligere kunnet finde sammen.

- Det er åbenlyst, at Socialdemokraterne har flyttet sig meget voldsomt på udlændingespørgsmålet. Men vi har nået hinanden før, så det må komme an på de konkrete forhandlinger, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx