Af Ritzau - 11/04-17 15:36; Opdateret: 11/04-17 16:18

Putin: Gasangreb planlægges i Syrien for at få Assad i problemerPutin: Gasangreb planlægges i Syrien for at få Assad i problemer

Ruslands præsident siger ikke, hvem det er, der vil fabrikere falske beviser mod Syrien med et gasangreb.

Et angreb med kemiske våben mod forstæderne til den syriske hovedstad, Damaskus, klargøres i øjeblikket med det mål for øje at beskylde Syriens regime og præsident Bashar al-Assad for at stå bag.

Det hævder Ruslands præsident, Vladimir Putin, der er Syriens allierede, på et pressemøde ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

- Vi er i besiddelse af information fra flere forskellige kilder, der peger på, at disse provokationer - jeg kan ikke kalde det for andet - bliver forberedt i andre syriske regioner blandt andet i de sydlige forstæder i Damaskus, hvor der er igen er planer om at kaste stof ned og anklage de officielle syriske myndigheder, siger Putin.

Præsidenten kommer dog ikke ind på, hvem der planlægger det formodede angreb.

Siden den syriske provins Idlib blev ramt af et formodet gasangreb sidste tirsdag, er beskyldningerne fløjet gennem luften fra Kreml og Det Hvide Hus.

USA peger på Syrien og Rusland som de skyldige i angrebet, som kostede flere end 80 livet. Det afviser det syriske regime.

Rusland påstår til gengæld, at syriske kampfly ramte et lager, hvor oprørere havde opbevaret kemiske våben.

Ved samme pressemøde opfordrer Rusland til en grundig efterforskning af angrebet.

- Vi mener, at enhver hændelse af denne art bør efterforskes officielt, siger Putin ifølge Tass.

- Vi planlægger at bede FN-agenturer i Haag om at bede det internationale samfund grundigt efterforske hændelsen og træffe balancerede beslutninger på baggrund af undersøgelsens resultat, tilføjer han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anklager kræver livstid til Fehår
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx