20/03-16 19:00

Cuba anholder systemkritikere inden Obamas besøgCuba anholder systemkritikere inden Obamas besøg

Få timer inden præsident Obama ankommer på sit historiske besøg i Cuba, anholder cubansk politi demonstranter.

Cubansk politi har anholdt snesevis af mennesker, der søndag demonstrerede mod det kommunistiske styre i Cubas hovedstad, Havana.

Det sker få timer inden USA's præsident, Barack Obama, ankommer på et tredages besøg.

Præsidentens fly lettede fra Andrews-luftbasen lidt uden for Washington med kurs mod Cuba omkring klokken 18.30 dansk tid.

De anholdte demonstranter tilhører gruppen Kvinder i Hvidt, en forbudt organisation som er dannet af tidligere politiske fangers hustruer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Politiet stuvede demonstranterne sammen i salatfade uden for en kirke, hvor kvinderne forsøger at demonstrere næsten hver søndag.

Kvinder i Hvidt havde på forhånd meddelt, at de ville forsøge at gennemføre en demonstration efter den katolske søndagsmesse.

Forud for Obamas historiske besøg har flere systemkritikere opfordret ham til at hjælpe med at sætte gang i forandringer i Cuba og "få stoppet undertrykkelsen og brugen af fysisk vold mod politiske og menneskeretlige aktivister", lyder det i en meddelelse.

Selv om Raul Castros regering på forhånd har meddelt Det Hvide Hus, at lektioner i demokrati absolut ikke er på dagsordenen, siger en af Obamas sikkerhedsrådgivere, at emnet vil blive bragt på bane under mødet mellem Obama og Castro.

Den amerikanske præsident skal også mødes med medlemmer af Cubas opposition og vil på tirsdag holde en tale, som tv-transmitteres til cubanerne.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx