Af Ritzau - 22/12-16 01:59; Opdateret: 22/12-16 03:47

FN's Sikkerhedsråd skal stemme om israelske bosættelserFN's Sikkerhedsråd skal stemme om israelske bosættelser

Sikkerhedsrådet skal torsdag stemme om et forslag, der kræver et omgående stop for Israels bosættelser.

FN's Sikkerhedsråd skal torsdag stemme om et udkast til en resolution, der kræver, at Israel indstiller alle igangværende bosættelser i besatte områder.

Det siger diplomater i New York onsdag ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Det er Egypten, der har udarbejdet udkastet til resolutionen.

Ifølge udkastet bør Israel "omgående og fuldstændigt indstille alle bosættelsesaktiviteter i det besatte palæstinensiske område (Vestbredden, red.) inklusiv Østjerusalem".

Israelske bosættelser i besatte områder ses som en af de største forhindringer for at skabe fred, fordi boligerne opføres på land, som palæstinenserne ser som en del af deres fremtidige stat.

Udkastet fastslår, at bosættelserne er en trussel mod en tostatsløsning med en selvstændig palæstinensisk stat ved siden af Israel.

Afstemningen ventes at finde sted omkring klokken 21 torsdag dansk tid.

I 2011 nedlagde USA, et af de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd, veto mod et lignende forslag. Det store spørgsmål er derfor, hvordan USA stiller sig til det egyptiske forslag.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, skriver natten til torsdag på Twitter, at USA "skal nedlægge veto mod den anti-israelske resolution".

Men præsident Barack Obamas administration har flere gange udtryk vrede over de israelske bosættelser.

Og i FN-systemet har diplomater ifølge AFP i "ugevis" talt om, hvorvidt Obama på falderebet af sin tid som præsident måske vil beslutte sig for at afstå fra at spille vetokortet og blokere et udkast, som fordømmer Israel.

Kort tid efter Donald Trumps sejr ved præsidentvalget i november besluttede Israel at støve tidligere planer om nye bosættelser af.

Byggeplanerne omhandler 500 nye boliger for jødiske bosættere i den østlige del af Jerusalem, som Israel har annekteret, skriver AFP.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx