Af Ritzau - 15/08-16 18:13; Opdateret: 15/08-16 18:28

Ny model for erhvervsskatter udskydes igen igenNy model for erhvervsskatter udskydes igen igen

Erhvervslivet må vente endnu længere på ny model for erhvervsskat. Karsten Lauritzen udskyder på ny deadline.

Der er grund til at væbne sig med tålmodighed for dansk erhvervsliv.

Igen udskydes anbefalingerne fra Erhvervsbeskatningsudvalget, der skulle se på, hvordan man kan justere erhvervs- og kapitalbeskatningen til erhvervslivets fordel.

Udvalget var led i vækstpakken fra juni 2014 og blev nedsat i efteråret samme år. Udvalget afsluttede sit arbejde i 2015 og skulle komme med et oplæg, men det blev udskudt flere gange.

Dermed kommer udvalgets afrapportering ikke i august, som forventet. Det bekræfter Skatteministeriet.

- Det er muligt, at der kommer til at gå noget tid, før den endelige afrapportering fra Erhvervsbeskatningsudvalget ligger klar. Men det betyder ikke, at arbejdet ligger i dvale, skriver skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en mail til Ritzau.

Erhvervsindkomst beskattes både på virksomhedsniveau og ejerniveau.

Sammenhængen er svær at gennemskue, og udvalget skulle undersøge balancen mellem de to beskatningsniveauer.

Det er repræsentanter fra blandt andet Skatteministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og Finansministeriet, der sidder i udvalget.

Inden for få uger ventes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at præsentere en ny økonomisk 2025-plan, og derfor giver det god mening at afvente, lyder det fra Dansk Industri, DI.

- Selv om det nu er blevet udskudt et par gange, er vores grundlæggende holdning den samme - det er vigtigere at gøre noget rigtigt end at gøre det hurtigt.

- Derfor er vores dagsorden stadig, at man simplificerer og sænker den danske kapitalbeskatning for at forbedre vilkårene for især de mindre virksomheder, siger skattepolitisk chef Jacob Bræstrup til Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx