Af Ritzau - 12/05-16 13:17

Anklager: Levakovic-dom får ikke betydning for nye sagerAnklager: Levakovic-dom får ikke betydning for nye sager

Anklager i Levakovic-sagen tror ikke, at Levakovic-afgørelsen kan få betydningen i fremtidens udvisningssager

Gimi Levakovic slipper for en udvisning fra Danmark, da Højesteret torsdag middag vurderer, at den kriminelle kroats tilknytning til Danmark er for stor, til at Levakovic kan smides ud.

Selv om sagen er taget til Højesteret, den tredje og højeste retsinstans i Danmark, så tror anklager Mohammad Ashan ikke, at dommen vil få betydning i fremtidige sager om udvisning.

- Umiddelbart tror jeg ikke, at dommen får betydning for fremtidige sager, for udvisningssager beror meget på de konkrete omstændigheder, vurdering af tilknytning til Danmark, kriminalitetens omfang og så videre, siger Mohammad Ashan.

Sagen omhandler våbenbesiddelse og trusler, og den startede i Retten i Næstved. Her vurderede de, at Levakovic skulle et år og tre måneder i fængsel for derefter at udvises med tolv års indrejseforbud.

I Østre Landsret blev fængselsstraffen hævet til halvandet år, men de tre dommere blev enstemmigt enige om, at Levakovic ikke skulle udvises. Den afgørelse stadfæstede Højesteret med fem ud af fem dommerstemmer torsdag.

Selv om Højesteret er enige med landsretten, så er Mohammad Ashan ikke i tvivl om, at det var nødvendigt at afprøve sagen ved den højeste instans. Det er nemlig kun sager af principiel karakter, der afprøves der.

- Sagen forløb har jo vist, at der har været tvivl i de tidligere instanser. Af den grund var det en principiel sag, og det er derfor godt vi har fået landets øverste domstol til at afklare spørgsmålet, fortsætter han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx