Af Ritzau - 06/10-16 12:20; Opdateret: 06/10-16 12:53

Studerende kræves idømt fængsel for at sejle flygtningeStuderende kræves idømt fængsel for at sejle flygtninge

Fire personer er tiltalt for at fragte flygtninge. En af dem skal have sejlet 17 mennesker til Sverige.

storybild

Fire personer er tiltalt for menneskesmugling af flygtninge i september sidste år. De skulle angiveligt have sejlet flygtninge fra Danmark til Sverige. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

En ung kvinde kan ende med at få en fængselsstraf for at have sejlet flygtninge over Øresund i september sidste år.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod 26-årige Annika Holm Nielsen og tre andre personer for menneskesmugling af flygtninge fra Danmark til Sverige.

Annika Holm Nielsen, der både er aktiv i Enhedslisten og i Socialistisk Ungdomsfront, skal have sejlet 17 flygtninge over Øresund i perioden 7. september til 11. september sidste år.

Hun mener selv, at anklagemyndighedens krav om fængsel er helt ude af proportioner.

- Jeg tror helt grundlæggende, at det er min holdning, at hvis det, vi har gjort, er ulovligt, så er det loven, der er noget galt med.

- Jeg mener ikke, at det skal være ulovligt at hjælpe mennesker i nød, i hvert fald ikke hvis det ikke er for egen vindings skyld, siger Annika Holm Nielsen.

Annika Holm Nielsen læser til dagligt statskundskab på Københavns Universitet.

Hun ønsker ikke at komme ind på, hvor mange flygtninge hun har sejlet over Øresund, eller hvordan det er foregået, inden retssagen i Københavns Byret begynder 11. oktober.

I september sidste år stod hun frem i en artikel fra TV2 og fortalte, at hun havde sejlet en syrisk mand til Sverige. Artiklen var udstyret med et billede af flere unge på en båd sammen med en syrisk mand, hvis ansigt var sløret.

Selv tænkte Annika Holm Nielsen ikke over, at det kunne være ulovligt at hjælpe flygtningene, som hun så gå på de danske motorveje, fortæller hun.

- Det, som det handlede om på daværende tidspunkt, var at hjælpe nogle mennesker. Hvis du spørger mig, om jeg har tænkt mig at hjælpe mennesker i nød igen, så er det helt klart noget, jeg har tænkt mig at gøre.

- Det vil jeg også opfordre alle andre til, siger hun.

En 21-årig mand, der er tiltalt for at sejle tre af flygtningene, risikerer også en fængselsstraf, mens de sidste to tiltalte kan få bøder.

Ifølge Udlændingelovens paragraf om menneskesmugling kan man blive straffet med bøde eller fængsel i indtil to år, hvis man hjælper en udlænding med ulovligt at rejse ind eller igennem landet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx