Af Ritzau - 22/08-16 05:01

Labours formandskandidater vil have kvinde i partitoppenLabours formandskandidater vil have kvinde i partitoppen

Både Jeremy Corbyn og udfordreren Owen Smith lover at ændre Labours regler, så kvinder er sikret en toppost.

Knap et år efter at Labour valgte Jeremy Corbyn som ny leder, skal medlemmer af det britiske arbejderparti tage stilling til, om han skal fortsætte på posten.

Mandag sender partiet stemmesedler ud til flere end 640.000 medlemmer og registrerede tilhængere, der skal afgøre, om den 67-årige Corbyn skal skiftes ud med Owen Smith, den 21 år yngre udfordrer.

Både Corbyn og Smith lover, at de vil ændre partiets regler for at sikre, at der i fremtiden vil være mindst én kvinde i partitoppen. Enten som formand eller som næstformand.

Mens De Konservative med Theresa May nu for anden gang har en kvinde i spidsen - Margaret Thatcher var den første - har det aldrig været tilfældet hos Labour.

Corbyn og Smith ventes ifølge The Guardian de kommende uger at gøre et stort nummer ud af, at partiet skal være bedre til at promovere kvinder til topposterne.

Mange af Labours kvindelige parlamentsmedlemmer var skuffede over, at partiets mulighed for at få en kvinde som formand gik tabt, da Angela Eagle i juli trak sit kandidatur til formandsposten.

Eagle tog sin beslutning, efter at en afstemning i Labours parlamentsgruppe faldt ud til fordel for Smith.

Kampen om formandsposten blussede op, efter at et flertal af de britiske vælgere i juni stemte for, at Storbritannien skal melde sig ud af EU.

Partiet er officielt tilhænger af medlemskab af EU, men Corbyn, som aldrig har været kendt som varm EU-tilhænger, er efter folkeafstemningen blevet beskyldt for at have et stort ansvar for resultatet.

Blandt Labours parlamentsmedlemmer er der stor utilfredshed med Corbyn.

Hovedparten tvivler på, at Labour med ham som frontfigur vil være i stand til at fravriste De Konservative regeringsmagten og posten som premierminister.

Men Corbyn er ikke desto mindre favorit til at beholde posten.

Ifølge The Guardian kan han regne med støtte fra et stort flertal af partiets tusindvis af medlemmer samt fra fagforeninger.

Senest har ledere fra syv af de mest indflydelsesrige fagforeninger opfordret deres medlemmer til at stemme på Corbyn ifølge avisen.

Resultatet af formandsvalget bliver offentliggjort på en partikongres 24. september.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx