Af Ritzau - 31/10-16 19:39; Opdateret: 31/10-16 22:30

Det Hvide Hus er neutral i FBI-sag om Clintons e-mailsDet Hvide Hus er neutral i FBI-sag om Clintons e-mails

Det Hvide Hus vil hverken forsvare eller kritisere FBI's beslutning om at genoptage Hillary Clintons mailsag.

Det Hvide Hus meddeler, at det ikke har uafhængige oplysninger om, hvad der fik chefen for FBI, James Comey, til at genoptage Hillary Clintons e-mailsag. Derfor vil man ikke tage stilling i sagen.

- Det Hvide Hus vil hverken forsvare eller kritisere FBI's beslutning, siger talsmand Josh Earnest.

Talsmanden siger videre i en erklæring, at Comey ifølge Det Hvide Hus er en "mand med integritet og en god karakter".

- Obama-administrationen mener ikke, at FBI-chefen hemmeligt vil øve indflydelse på præsidentvalget.

Uafhængige iagttagere siger, at det endnu er usikkert, hvilken betydning den nye udvikling i e-mailsagen kan få for kampen om den amerikanske præsidentpost, da der endnu ikke er detaljer om sagens indhold.

En meningsmåling mandag foretaget for Reuters og Ipsos viser, at Clintons føring over Donald Trump er skrumpet ind fra seks til fem procentpoint, efter at FBI er begyndt at se på Clintons e-mails igen.

I juli besluttede USA's justitsminister, Loretta Lynch, efter indstilling fra FBI at lukke den omstridte e-mailsag. Dermed slap Clinton for at blive retsforfulgt.

Loretta Lynch sagde mandag, at hun ikke gav Comey ordre til at holde oplysningerne om de nye mails tilbage fra Kongressen. Men hun har gjort det klart, at hun mener, at offentliggørelsen af sagen midt i en valgkamp er en krænkelse af lovgivningen, fordi det vil påvirke valgets udfald.

Comey har forklaret, at Clintons sag bliver genoptaget, fordi der er dukket nye e-mails op. Blandt dem er nogle fra en af Clintons nærmeste rådgivere, Huma Abedin.

De menes at være blevet fundet på en computer, som tilhørte Abedins eksmand, Anthony Weiner, der er tidligere medlem af Kongressen.

De nye mails er dukket op kort tid før 8. november. Det er den dag, amerikanerne skal til stemmeurnerne. Clinton er dog i meningsmålinger langt foran Republikanernes kandidat, Donald Trump.

Mail-sagen går tilbage til Clintons tid som udenrigsminister, hvor hun blandt andet brugte en privat mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx