Af Ritzau - 24/06-16 12:10

EU-Parlamentets formand: Svært øjeblik for EU og briterneEU-Parlamentets formand: Svært øjeblik for EU og briterne

Europaparlamentet indkaldes til ekstraordinært møde for at vurdere situationen efter britisk exit-beslutning.

Det er et svært øjeblik for både EU og Storbritannien, siger Europaparlamentets formand, Martin Schulz, efter at briterne har besluttet at forlade det europæiske samarbejde.

- Vi er meget kede af de britiske vælgeres beslutning, men det er et suverænt udtryk for de britiske vælgeres ønske om at forlade Den Europæiske Union, siger Martin Schulz.

- Det er et svært øjeblik for begge sider – både for Den Europæiske Union og for Storbritannien, siger Schulz fredag efter et møde med formændene for parlamentets politiske grupper.

Europaparlamentet bliver indkaldt til et ekstraordinært møde i Bruxelles på tirsdag klokken 10 - samme dag, som EU-topmødet starter - og her vil parlamentet vedtage en resolution med en vurdering af folkeafstemningens resultat og de næste skridt, der skal tages.

Martin Schulz siger, at Europaparlamentet ifølge EU-traktatens artikel 50, der beskriver vejen ud af EU, vil være "fuldt involveret i alle de næste skridt".

- Europaparlamentet vil spille en aktiv rolle i den proces, siger han.

Martin Schulz siger, at parlamentet tager til efterretning, at den britiske premierminister, David Cameron, vil træde tilbage, "men først i oktober", og det vil skabe debat, om hvor hurtigt artikel 50 kan iværksættes, forudser parlamentsformanden.

- Vi er i Europaparlamentet forberedte på at bidrage med alt, hvad vi har, til en konstruktiv proces, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx