Af Ritzau - 05/04-17 22:24

Kommentator: Boligskat strandet i dyst om grundskyldKommentator: Boligskat strandet i dyst om grundskyld

Forhandlingerne mellem boligskatten er blevet til en armlægning om grundskylden, mener Helle Ib.

Onsdag trak finansminister Kristian Jensen (V) regeringens udspil til ændringer i boligskatterne. Forhandlingerne er kørt fast, og regeringen kan ikke finde et flertal, forklarer ministeren.

Konfliktens rod er grundskylden, vurderer politiske kommentator Helle Ib fra Børsen.

De Konservative er meget besluttede på, at grundskylden skal fastfryses indtil et nyt system for ejendomsvurderinger kan træde i kraft.

- Det forhold at man fastfryser den frem til det nye system for ejendomsvurdering koster omkring to milliarder kroner årlig. Det er altså med til at fordyre udspillet, siger Helle Ib.

Samtidig protesterer Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti over, at det vil betyde en ulige regional fordeling af gevinsterne ved en sådan aftale.

Selv om de to største partier i Folketinget kan være svære at komme udenom, har De Konservative vist meget lidt appetit på et kompromis, mener Helle Ib.

- De Konservative har fået en god start i regeringen. Men der er ingen små sejre, der ikke hurtigt vil blive ødelagt, hvis det ender med en boligskatteaftale, der er for langt fra regeringens udspil, siger hun.

Et decideret sammenbrud i forhandlingerne vil være en katastrofe for alle partier, vurderer Helle Ib.

Tidligere blev partierne enige om at lave et nyt system for ejendomsvurderinger, efter Rigsrevisionen fandt, at det nuværende var fejlbehæftet.

Skiftet vil dog føre store skift med sig fra det ene år til det andet. Derfor forpligtede partierne sig på at lave en skattereform, før det nye system for ejendomsvurderinger skulle tredjebehandles i Folketinget.

Og det kan blive noget nær kaos at indføre det nye system uden en aftale om boligskatten, vurderer Helle Ib.

- Jeg kan ikke se for mig, at det nye system bare vil træde i kraft. Det vil betyde bimlende høje regninger fra det ene år til det andet. For du ophæver jo skattestoppet, siger hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
FCK klar til returopgør: Her er...
bt.dk
Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Kæmpe skandale i spansk topklub:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx