Af Ritzau - 10/04-16 17:05; Opdateret: 10/04-16 17:19

Australsk veteran vinder overraskende Helvedet i NordAustralsk veteran vinder overraskende Helvedet i Nord

37-årige Mathew Hayman vandt karrierens største sejr, da han kom først over stregen i Paris-Roubaix.

Den australske veteran Mathew Hayman (Orica-Greenedge) skabte en mindre sensation, da han søndag eftermiddag kom først over målstregen i den 114. udgave af cykelklassikeren Paris-Roubaix.

Hayman afviste store navne som Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) og Sep Vanmarcke (Lotto-Jumbo) på opløbsstrækningen, da fem ryttere skulle kæmpe om sejren på den gamle cykelbane i Roubaix.

Australieren, der i sin lange karriere kun var noteret for én sejr af betydning, Paris-Bourges i 2011, var smartest i spurten og henviste Tom Boonen og Ian Stannard (Sky) til anden- og tredjepladsen.

Hayman, Boonen, Vanmarcke, Stannard og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) forsøgte på skift at sætte medudbryderne af på de sidste kilometer, men det hele skulle altså afgøres i en spurt, hvor kun nordmanden var faldet fra.

Med sejren kopierede Hayman sin landsmand Stuart O'Gradys bedrift fra 2007, så Australien nu er oppe på to sejre i det prestigefyldte cykelløb.

Resultatet er et af de mest bemærkelsesværdige i løbets nyere historie, ikke mindst fordi topfavoritter som Peter Sagan (Tinkoff) og Fabian Cancellara (Trek) slet ikke kom til at spille nogen rolle i løbet.

Cancallara mistede muligheden for en triumf i sit sidste Paris-Roubaix, da han røg i asfalten, og et stort styrt gjorde, at Sagan blev sat tilbage og aldrig nåede op til frontgruppen.

Danske Magnus Cort (Orica-Greenadge) var meget synlig i løbets første fase, hvor han sammen med blandt andre Michael Mørkøv (Katusha) var med i det første seriøse udbrud.

Men ingen af danskerne gjorde sig gældende, da topplaceringerne skulle fordeles.

Klassikersæsonen fortsætter med Amstel Gold Race næste søndag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx