Af Ritzau - 16/08-16 19:59; Opdateret: 16/08-16 22:18

B-mennesket Bolt cruiser mod historisk hattrickB-mennesket Bolt cruiser mod historisk hattrick

Usain Bolt er videre til semifinalerne i 200 meter ved OL i Rio. Jamaicaneren måtte dog tidligt op og løbe.

storybild

Atletikfænomenet Usain Bolt kom nemt videre fra indledende heat i 200 meter ved OL i Rio. (Billede: Scanpix/Johannes Eisele)

Usain Bolt er med egne ord ikke noget morgenmenneske, men tirsdag måtte han tidligt op i Brasilien for at forfølge drømmen om den såkaldte "triple triple".

Forleden vandt jamaicaneren guld i OL-finalen i 100 meter, hvilket var tredje gang i træk, og målet er også at vinde guld i 200 meter samt på 4 x 100 meter.

Sker det, så vil Usain Bolt have vundet OL-guld på de tre distancer i både Beijing i 2008, London i 2012 og Rio i år.

For at nå så langt skulle Bolt dog kvalificere sig først, og derfor skulle han tidligt op og løbe indledende heat i 200 meter tirsdag.

Det blev intet problem for verdens hurtigste mand, der nemt avancerede med tiden 20,28 sekunder.

Dermed er Bolt klar til onsdagens semifinaler efter nogle dage med stort fokus.

- Jeg har restitueret, men jeg er lidt træt. Jeg er ikke rigtig et morgenmenneske, og jeg kom bare herud for at kvalificere mig, og det var, hvad jeg gjorde.

- Jeg bliver nervøs, fordi det er min favoritdistance, og jeg vil ikke tabe. Jeg vil være langt bedre i morgen, siger Bolt ifølge Reuters.

Usain Bolt har ikke lagt skjul på, at han både ønsker at vinde OL-guld i 200 meter igen, men samtidig vil forsøge at slå sin egen verdensrekord på distancen fra 2009. Den lyder på 19,19 sekunder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx