Af Ritzau - 12/10-16 11:10

Amnesty: Iransk kvinde skal hænges i uretfærdig sagAmnesty: Iransk kvinde skal hænges i uretfærdig sag

Under retssag blev kvinde nægtet en advokat, og under afhøringer skal hun være blevet torteret af politifolk.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International advarer om, at en ung iransk kvinde kan blive hængt inden for få dage efter en uretfærdig retssag.

Ifølge myndighederne vil kvinden, Zeinab Sekaanvand, vil blive henrettet 13. oktober.

Zeinab Sekaanvand blev i 2012 dømt for at have dræbt sin mand, der havde mishandlet hende mange gange. Hun var 17 år, da drabet skete.

Amnesty International betegner retssagen mod hende som "uretfærdig i vidt omfang".

Under retssagen blev kvinden nægtet en advokat, og under afhøringer skal hun være blevet torteret af mandlige politifolk.

- Det er en fantastisk foruroligende sag. Hun havde efter retssagen blå mærker over hele kroppen, siger Philip Luther fra Amnesty.

Henrettelsen af kvinde blev i første omgang udskudt, da kvinden giftede sig igen i fængslet og blev gravid. Men barnet døde ved fødslen, og der er nu sat dato for henrettelsen.

I det seneste årti har Iran henrettet mindst 73 mindreårige, skriver Amnesty i en rapport fra januar i år.

I henhold til den iranske lovgivning er det puberteten, der afgør, hvornår en person er voksen. Den defineres som begyndende ved 15-års-alderen for drenge og ved niårs-alderen for piger.

I de seneste år har myndighederne i stor udstrækning udskudt henrettelser af mindreårige, indtil efter de er fyldt 18 år.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx