Af Ritzau - 21/10-16 13:12; Opdateret: 21/10-16 13:38

Kommentator: Tilbagebetaling lukker ikke kritik af DFKommentator: Tilbagebetaling lukker ikke kritik af DF

DF gør klogt i at betale støtte tilbage til EU, men det får ikke kritik til at forstumme, siger kommentator.

Det er et klogt træk, at Dansk Folkeparti vil betale op mod en million kroner tilbage til EU-Parlamentet.

Men det vil ikke få kritikken til at forstumme, vurderer politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen.

- Det er klogt og rigtigt, at Dansk Folkepartis ledelse handler på den måde, så de kan få gjort rent bord og sige, at man ikke skylder nogen noget.

- Men hvis det viser sig, at der har været tale om svindel, så kommer det som en ekstra bombe, som vil ramme Morten Messerschmidt, men også DF's ledelse, meget hårdt, siger Thomas Larsen.

Han henviser til, at EU's antisvindelenhed, Olaf, har igangsat en undersøgelse af, om midlerne er blevet udbetalt i overensstemmelse med reglerne.

Og viser det sig, at Dansk Folkepartis europaparlamentariker har snydt på vægten, vil det ifølge Thomas Larsen ikke bare ramme Messerschmidt selv, men også partiets ledelse.

- Det kan falde tilbage på partiledelsen, fordi det igen vil blive gjort klart, at de har sovet i timen og ikke taget de opråb, der kom fra Rikke Karlsson (tidligere medlem af Europaparlamentet for DF, red.) alvorligt, siger Thomas Larsen.

Selv om Dansk Folkeparti betaler alle penge tilbage, gør partiet samtidig opmærksom på, at det ikke er udtryk for, at aktiviteterne nødvendigvis er ulovlige.

Det vidner ifølge Thomas Larsen om den desperation, der præger partiet.

- Man er helt klar over, at det her er ved at udvikle sig på en ødelæggende måde, hvor der gøres store indhug i Kristian Thulesen Dahl's troværdighed og popularitet, siger Thomas Larsen.

Men mest af alt er det Morten Messerschmidt, der ifølge Thomas Larsen står "nøgen og afpillet" tilbage.

- For få år siden blev han rubriceret som en kronprins, som engang kunne overtage ledelsen.

- Det kapitel er fuldstændig lukket. Nu er vi der, hvor han snart skal være glad, hvis han overhovedet kan få en valgkreds og komme i Folketinget, siger Thomas Larsen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx