Af Ritzau - 21/10-16 21:46; Opdateret: 21/10-16 22:22

53 dræbt da overfyldt tog kørte af sporet i Cameroun53 dræbt da overfyldt tog kørte af sporet i Cameroun

En journalist om bord på forulykket tog på vej fra Yaoundé fortæller om røg og vogne, der rullede rundt.

storybild

DSB opgav fredag kl. 12 at sende intercity og lyntog nord for Aalborg. Det er varmen der gør skinnerne usikre. Der kører i de nærmeste dage kun regionaltog mellem Aalborg og Frederikshavn. Nødplanen gælder foreløbig indtil tirsdag d. 20. juni. Her ses et regionaltog fredag eftermiddag d. 16. juni ved den lille stationsby Sindal mellem Hjørring og Frederikshavn. (Billede: Henning Bagger)

53 mennesker er dræbt og næsten 300 kvæstet, efter at et tog kørte af sporet i Cameroun. Det oplyser landets transportminister.

I en udtalelse på statslig radio siger ministeren, Edgar Alain Mebe Ngo'o, at tallet er en foreløbig opgørelse.

Toget var på vej fra hovedstaden Yaoundé til havnebyen Douala.

En journalist fra nyhedsbureauet Reuters var om bord på toget. Han fortæller, at han hørte en høj lyd fra sin plads i den forreste ende af toget.

- Jeg kiggede tilbage, og vognene bag os røg af sporet og begyndte at rulle rundt og rundt. Der var en masse røg, fortæller han.

Journalisten tilføjer, at en ansat ved jernbanen oplyste ved afgang fra Yaoundé, at der var koblet otte ekstra vogne på toget for at få plads til de mange passagerer. I forvejen var der ni vogne på toget.

Det er endnu uklart, om de ekstra vogne har spillet en rolle i ulykken.

Togruten mellem Yaoundé og Douala er en af de travleste i Cameroun. Toget var fredag overfyldt på grund af vejarbejde, som gjorde, at det ikke var muligt at køre bil mellem de to byer.

Togselskabet Camrail, som drives af det franske selskab Bollore Railways, bekræfter på sin Facebook-side, at en ulykke har fundet sted nær togstationen i byen Eseka, der ligger 120 kilometer vest for Yaoundé.

Mange togruter i det centrale og vestlige Afrika er dårligt vedligeholdt og lever ikke op til sikkerhedsstandarderne. Det betyder, at afsporinger ikke er ualmindelige.

/ritzau/AFP

LÆS OGSÅ: Flere end 100 kvæstet ved togulykke i New Jersey

LÆS OGSÅ: Mindst tre dræbt og mange kvæstet ved togulykke i Spanien

LÆS OGSÅ: Togulykke i Spanien: Flere døde og sårede

LÆS OGSÅ: Mindst ti alvorligt kvæstet i togulykke i Sydfrankrig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx