Af Ritzau - 12/08-16 21:38; Opdateret: 12/08-16 23:51

FN sender 4000 FN-soldater på fredsmission til SydsudanFN sender 4000 FN-soldater på fredsmission til Sydsudan

FN-missionen i Sydsudan øges dermed til 17.000 mand, selv om regeringen i det konfliktramte land er imod den.

FN's Sikkerhedsråd har givet bemyndigelse til, at der sendes en styrke på 4000 mand til Sydsudans hovedstad på fredsmission.

FN-missionen finder sted, selv om regeringen i Sydsudan er imod den.

Resolutionen er udarbejdet af USA og er en reaktion på voldsomme kampe, som har kostet flere hundrede menneskeliv i hovedstaden Juba i den seneste tid.

FN-missionen i Sydsudan, Unmiss, er blevet stærkt kritiseret for ikke at have beskyttet civile, da FN's anlæg blev angrebet i sidste måned.

Resolutionen indebærer, at yderligere 4000 nye fredssoldater fra afrikanske lande skal sendes til det urohærgede land. Dermed vil FN-missionen bestå af 17.000 mand.

Regeringen omkring præsident Salva Kiir er kritisk over for det nye mandat, hvilket øger risikoen for direkte sammenstød mellem landets regeringsstyrker og FN-soldaterne.

Den nye resolution omfatter ikke en våbenembargo, som amerikanske politikere har krævet, men FN truer med en mulig embargo.

Efter flere års borgerkrig underskrev Kiir og oprørsleder Riek Machar en fredsaftale i august 2015, som indebar at Machar skulle være vicepræsident.

Men aftalen brød sammen i juli, og hundredvis af mennesker blev dræbt under nye sammenstød.

Siden er over 70.000 mennesker flygtet over grænsen til Uganda, viser tal fra FN.

Titusinder er dræbt, og 2,5 millioner er drevet på flugt i borgerkrigen, som brød ud i 2013. Over seks millioner mennesker i området er afhængige af nødhjælp.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx