Af Ritzau - 12/08-16 13:30

Løkke vil ikke gå reformamok i efteråretLøkke vil ikke gå reformamok i efteråret

Der er ikke brug for at tage alle rædselskatalogets remedier i brug til 2025-forhandlingerne, forsikrer Løkke.

Regeringen kommer ikke til at gå reformamok i sin længe ventede 2025-plan. Det er den plan, der skal sætte den økonomiske kurs for Danmark det næste årti.

Der er nærmere tale om, at regeringen med planen strammer alle barduner på teltet, mens vejret er godt, så der er større chance for, at teltet bliver stående, hvis Danmark kommer ud i et nyt uvejr.

Med dette malende billede sætter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) de første ord på 2025-planen, som regeringen fremlægger i slutningen af august.

- Vi har ikke behov for at gå reformamok. Men jeg vil ikke presse Danmark derud, hvor der pludseligt skal trækkes i en håndbremse, siger Løkke.

Regeringens mål er, at det skal kunne betale sig at arbejde, at der skal ankomme færre asylansøgere, og at forsvaret og efterretningstjenesterne styrkes.

- Regeringen spiller ud med en økonomisk plan, hvor vi anviser en vej til at lette skatten på laveste indkomster og sikrer, at folk med store lønindkomster også kan få en lavere beskatning, siger Løkke.

Skattelettelser koster som bekendt penge for statskassen, men statsministeren vil endnu ikke løfte sløret for, hvor de skal findes. Om folkepensionsalderen eksempelvis skal sættes op til 68 år allerede i 2025, som det har været på tale.

Før sommerferien proklamerede finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), at han kigger i et helt "katalog af ubehageligheder" til formålet.

- Vi kigger alle steder hen. Det er rigtigt, at Claus Hjort sagde, at han havde et helt rædselskatalog. Det har jeg også kigget i. Men vi har også ladet meget blive i kataloget, siger Løkke.

Mens Venstre ikke selv vil løfte sløret for nogen detaljer i 2025-planen, har alle tre borgerlige støttepartier budt ind med mere eller mindre ultimative krav.

Konservative udnævnte allerede før sommerferien lavere boligskat som absolut hovedprioritet.

Liberal Alliance kræver topskattelettelser på minimum fem procentpoint og truer med at vælte regeringen, hvis kravet ikke bliver indfriet.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl fremsatte på Dansk Folkepartis sommergruppemøde onsdag krav om fem udlændingestramninger i efterårets forhandlinger - blandt andet, at Danmark træder ud af internationale konventioner, hvis vi ikke kan få forbehold.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx