Af Ritzau - 24/08-16 11:14; Opdateret: 24/08-16 11:54

Det sydvestlige Norge rammes af styrtregnDet sydvestlige Norge rammes af styrtregn

Der kan onsdag falde godt 60 millimeter regn på få timer i Vestlandet i det sydvestlige Norge.

storybild

Arkivfoto. Fra Haugesund i det sydvestlige Norge sejler verdens største vikingeskib, dragen Harald Hårfær over Atlanten til USA. Sejladsen går via Island, Grønland og Canada. Onsdag styrtregner det i området i Vestlandet i det sydvestlige Norge. (Billede: Scanpix/Jan Kaare Ness)

Norske meteorologer advarer om, at der onsdag falder ekstremt meget regn i Vestlandet. Der er fare for oversvømmelser og jordskred. Vestlandet er Sydnorges vestlige landsdel med amterne Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

Det oplyser det norske nyhedsbureau, NTB.

– I eftermiddag og aften kan der lokalt komme 40–60 millimeter nedbør i løbet af seks timer. Følg vejrradaren og opdateret information på hjemmesiden varsom.no, hedder det i varslet fra vejrtjenesten YR.

Varslet gælder fra Boknafjorden i syd til Sognefjorden i nord. Der ventes at falde godt 60 millimeter regn i løbet af få timer.

– I løbet af dagen venter vi meget overfladevand, oversvømmelser og fare for jordskred, siger vagthavende meteorolog ved Vervarslinga (vejrvarslingen) på Vestlandet, Tone Kristin Taule, til Norges nationale tv-selskab, NRK.

Myndighederne beder bilister undlade at køre i det nordlige og centrale Hordaland. De største byer i Vestlandet er Bergen og Stavanger. Vestlandet er et af de områder i Europa, hvor der falder mest nedbør.

/ritzau/NTB

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx