29/01-16 13:00

Anklager går efter ubetinget fængsel til selvtægtsbandeAnklager går efter ubetinget fængsel til selvtægtsbande

Tre mænd, der er tiltalt for røveri og afpresning af sexkunder, står ifølge anklageren til ubetinget fængsel.

Hammeren bør falde tungt over tre mænd, der er tiltalt for at lokke sexhungrende mænd til Vejle for derefter at udsætte dem for røveri, vold og afpresning.

Sådan lyder det fra anklager Anne Holm Christensen, der kræver to af de tiltalte på henholdsvis 35 og 20 år idømt mindst tre års ubetinget fængsel, mens en 19-årige kræves idømt mindst to års fængsel.

- Det et begået i forening, efter forudgående planlægning, og derudover er det en skærpende omstændighed, at forbrydelsen er fortsat i form af afpresning efterfølgende, siger Anne Holm Christensen under sin procedure i sagen.

To af de tiltalte er tidligere dømt for henholdsvis røveri og tyveri, og det er også en skærpende omstændighed, lyder det fra anklageren.

Den 35-årige, der af politiet anses for at være bagmanden bag sexbagholdet, har tidligere forklaret, at han ganske rigtig udgav sig for at være en ung pige på internettet.

Det gjorde han for at lokke "pædofile" til Vejle, men den 35-årige har nægtet, at han har tævet sine ofre eller udsat dem for afpresning.

Men det er ikke nogen formildende omstændighed, at de tiltalte tilsyneladende handlede i "en god sags tjeneste", siger anklageren.

- Det her er slet ikke pædofili. Det er nogle mænd, der leder efter selskab med nogle 16-17 årige piger. Det er ikke ulovligt, og det er ikke pædofili, siger hun.

- Selv hvis det havde været pædofili, så er selvtægt ikke acceptabelt i dansk ret. Vi straffer dem, der tager loven i egen hånd, siger anklageren.

Der ventes dom i sagen fredag eftermiddag.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx