Af Ritzau - 28/10-16 15:14; Opdateret: 28/10-16 18:45

Jyder rammes hårdest af regeringens børnepengeloftJyder rammes hårdest af regeringens børnepengeloft

S anklager regeringen for at gøre Danmark mere skævt. Det er særligt i Jylland, at folk får mange børn.

storybild

Familierne skal kun have fuld børnecheck til de to yngste børn, mener regeringen. S mener, at forslaget vil gøre Danmark mere skævt. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Regeringens forslag om at lægge et loft over børnefamilieydelsen, så der kun kan fås fuld børnecheck til to børn, vil i særlig grad ramme borgere i Ringkjøbing-Skjern Kommune, når man gør det op i forhold til indbyggertal.

Det viser beregninger fra Skatteministeriet.

Regeringens forslag går ud på, at kun de to yngste børn i en familie skal udløse fuld børnefamilieydelse. Er der tre søskende, skal familien kun have 75 procent for det ældste barn.

Og hvis der er mere end tre børn, skal det være helt for egen regning, mener regeringen.

Gennemføres det forslag, vil det særligt kunne mærkes i en række jyske kommuner, viser tallene.

Ud af 1000 indbyggere vil 29 borgere i Ringkjøbing-Skjern få skåret i ydelserne. Også Herning, Favrskov, Skive, Tønder, Holsterbro, Billund og Viborg ligger højt i opgørelsen.

I Frederiksberg Kommune er det derimod kun ti ud af 1000 indbyggere, der vil få udbetalt mindre i børnepenge end i dag.

Det er Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, der har bedt ministeriet regne på tallene.

- Ud over, at det rammer socialt skævt, når regeringen vil skære i børnechecken, så modarbejder det også ønsket om at skabe et Danmark i balance, siger han.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, er helt uenig i, at tallene kan udlægges på den måde. For godt nok er der en overvægt af jyske kommuner, der bliver ramt.

Men til gengæld ligger kommuner som Odsherred og Guldborgsund, der er kendt for at have økonomiske udfordringer, næsten lige så lavt som København og Frederiksberg, påpeger hun.

- Når det så er sagt, kan man jo heller ikke tage en del ud af en helhed. Det er en helhedsplan, siger hun med reference til regeringens plan for dansk økonomi frem til 2025.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx