Af Ritzau - 08/09-16 15:02

Fifas etiske komité fælder en dom i sagen om VM 2006Fifas etiske komité fælder en dom i sagen om VM 2006

Tyske Helmut Sandrock står til bødestraf og samfundstjeneste på grund af sagen om fodbold-VM i Tyskland.

Den etiske komité i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) anbefaler samfundstjeneste og en bøde på 50.000 schweizerfranc (341.000 kroner) som straf til Helmut Sandrock for hans rolle i balladen om tildelingen af VM 2006 til Tyskland.

Det skriver AFP torsdag.

Sandrock er tidligere generalsekretær i Det Tyske Fodboldforbund og tjente som turneringsdirektør i den tyske VM 2006-organisationskomité.

Han er under anklage for brud på Fifas etiske kodeks, men kan give sin mening til kende, før Fifa fælder endelig dom.

Fifas undersøgelse retter sig mod seks individer, heriblandt også Franz Beckenbauer og de tidligere topchefer i Det Tyske Fodboldforbund Wolfgang Niersbach, Theo Zwanziger, Horst Schmidt og Stefan Hans.

- I tilfældene hr. Beckenbauer, dr. Zwanziger, hr. Schmidt og hr. Hans vil undersøgelseskammeret undersøge mulige overdrevne betalinger og kontrakter med henblik på at få en fordel i udvælgelsen af værtskabet for VM 2006 og dens associerede finansiering.

- I tilfældene Niersbach og Sandrock vil undersøgelseskammeret undersøge en mulig forsømmelse af at indberette et brud på Fifas etiske kodeks, skrev Fifa tilbage i marts måned.

I sidste uge meddelte statsanklagemyndigheden i Schweiz, at den åbner sag mod Franz Beckenbauer, Wolfgang Niersbach, Theo Zwanziger og Horst Schmidt.

De fire er under efterforskning for bedrageri, hvidvask og misbrug af midler.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx